gototop
03.03.2017 Kupodivu vydávají nové písně (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Kupodivu na Slunovratu
Kupodivu na Slunovratu
foto: Tomáš Hrubý
Jazz-folk-alternative-indie-popová kapela Kupodivu vydává 3 nové singly. "Naším záměrem bylo, aby nahrané písně odrážely naši nejnovější tvorbu," uvádí Jarda Pilný, saxofonista skupiny. Novým prvkem všech tří písní je přítomnost bicích pod taktovkou bubeníka Pospeho. "S myšlenkou okořenit naše písně bicí soupravou jsme si pohrávali už delší dobu. Zároveň jsme měli jasnou představu o stylu, jakým by měl bubeník hrát. Pospe tuto představu naplnil beze zbytku," dodává.
A co říká kapela k jednotlivým písním?
"Když nechceš, nemusíš je píseň o závislostech a je věnovaná Mareku Brezovskému, geniálnímu a málo známému slovenskému hudebníkovi, který zemřel ve svých dvaceti letech na předávkování heroinem. A nejparadoxnější je, že název jedné z jeho skladeb pro komorní orchestr začíná ve slovenském nářečí 'Jad nesceš nemosáš...' ," vysvětluje Petr Šašinka, autor hudby i textu.
"Šipky jsou písní o hledání životních směrů. Ale i těch ostatních," doplňuje Šimon Athaj Řeřucha, baskytarista a autor videoklipů.
"Tato píseň se opravdu stala," uvádí k písni Mladí a divocí zpěvačka Marta Břeňová. "Pája a Bára skutečně existují. A někde v zahradě Náměšťského zámku se nachází i onen v refrénu opěvovaný vysoký živý plot, který jsme tenkrát jali rozevírat. Nutno říci, že se stoprocentní úspěšností! Jen si to už někteří nepamatují, což je možná dobře."
Všechny tři singly jsou k poslechu na FacebookuBandzoneYouTube, ale také Spotify nebo Deezeru.
Kapela Kupodivu momentálně finalizuje termíny koncertů na jarní sezonu, nejbližší příležitost ji slyšet bude ve čtvrtek 2. března v opavském pivní galerii U Dvou dobráků, následovat budou koncerty v Brně, Ostravě, Vsetíně a Tišnově.

Sdílet na...
Kam dál?

» Brno v létě rozezní Festival ve středu (FOLKtime.cz)

» Ilustrace vývoje vztahů (Monika Vodičková)

» Kapela Kupodivu probouzí Živočišné pudy (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib