gototop
08.06.2017 Na Pique-nique zahrají Žamboši a Ira Mimosa (Tomáš Krejčiřík)    Tisk
PR
Tři kapely a tři písničkáři. To je koncertní nabídka jednadvacátého písničkářského pořadu Open Mic na cucky, který se tentokrát koná speciálně v rámci festivalu Pique-nique. Uskuteční se v sobotu 10. června od 11 do 20 hodin v zámeckém parku ve Velké Bystřici na Olomoucku.
Žamboši
Žamboši
zdroj: Open Mic na cucky
Hudební program pikniku otevře v 11 hodin místní folk-rocková kapela Hope Astronaut, která zahraje skladby z připravované třetí desky. Poté se na pódiu v 13:15 představí držitelé folkových Andělů ze Vsetína, skupina Žamboši v čele s frontmanem Honzou Žambochem. Po ní návštěvníky uhrane pražský kytarista Tomáš J Holý, který na svůj nástroj hraje perkusivním způsobem a zvuk upravuje pomocí efektů. „Do nástroje bouchám a drnkám, takže si sám zastanu bicí, basu i hlavní melodii,“ řekl Tomáš J Holý.
Ira Mimosa
Ira Mimosa
zdroj: Open Mic na cucky
Křehká a melancholická Ira Mimosa zahraje své francouzské, anglické i české písně od 17 hodin.  „Jemné melodie vášnivé hráčky na kytaru a glockenspiel vám zůstanou v hlavě dlouho po návratu domů,“ slibuje Tomáš Krejčiřík, organizátor Open Mic na cucky a hudební dramaturg Russian homemade porn video. Ay, ah, carefullyfestivalu Pique-nique.
Poté zazní jazz a world music v podání francouzsko-americko-slovenského šansonového tria Šarivary. Závěr hudebního programu bude patřit od 19:15 Marku Dusilovi, písničkáři, tvořícímu nenápadně ve stínu své slavnější sestry. „S úspěchem se setkala především deska Ocean jeho skupiny Marek Dusil Blend, která se dočkala kladných ohlasů i ze zahraničí,“ uvedl Petr Šrajer, spoluorganizátor Open Mic na cucky.
Vstup na festival Pique-nique je zdarma. Celodenní akce se koná v rámci projektu Jsme ze stejné planety, během něhož v roce 2015 tři desítky cizinců vysadily stromy v zámeckém parku ve Velké Bystřici. Mezinárodní park každoročně slouží pro velké setkání formou pikniku. Loni bylo inspirované Nizozemskem, letos do Bystřice dorazí francouzská pohostinnost - skvělá jídla, moderní cirkus, muzikanti, pétanque i výstavy.
Výběr z programu Pique-nique (sobota 10. června, Velká Bystřice, zámecký park)
Pique-nique 2017
Pique-nique 2017
11:00 Hope Astronaut
12:30 Cirkus LeVitare
13:15 Žamboši
14:00 Cirkus Tety
14:45 Tomáš J Holý
15:30 Cirkus LeVitare
16:15 Cirkus Tety
17:00 Ira Mimosa
17:45 Šarivary
18:30 Cirkus Tety
19:15 Marek Dusil
20:15 Tanečnice (La danseuse) - projekce ve filmovém stanu
Více o open mic
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon. Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/
Web projektu Jsme ze stejné planety: jzsp.cz
Facebook událost akce Pique-nique: https://www.facebook.com/events/1232706783474267/
Facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky

Sdílet na...
Kam dál?

» Irský bard Bob O Keeffe představí album The Longest Wait (Tomáš Krejčiřík)

» Marek Dusil představí na olomouckém open mic Karlsbad (FOLKtime.cz)

» Open Mic hostí Zoe Hayter a irskou herečku Fionu M. Fitzpatric (Tomáš Krejčiřík)

» Vlk ztracený v básni míří do Olomouce (FOLKtime.cz)

» Na olomouckém Open mic se představí prapůvodní Děti mezi reprákama (Tomáš Krejčiřík)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib