gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.10.2018 Marek Dusil představí na olomouckém open mic Karlsbad (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Zkušený folkový bard Marek Dusil, nová olomoucká skupina Tikka Masala a slovenská písničkářka ZasnIvana. Tato koncertní nabídka láká na šestadvacátý olomoucký písničkářský večer Open Mic na cucky, který se koná v úterý 23. října v Divadle na cucky na Dolním náměstí 42. Akce začne v 19 hodin.
Jako hlavní host říjnového pořadu vystoupí Marek Dusil, písničkář tvořící nenápadně ve stínu své slavnější sestry Lenky Dusilové. „S úspěchem se setkala jak deska Ocean jeho skupiny Marek Dusil Blend, tak i nedávno vydané album Karlsbad, jež se dotýká Karlových Varů. Písně Marka Dusila hrají v rádiích ve Velké Británii, Irsku, Francii či Kanadě,“ láká dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Večer zahájí dvaadvacetiletá písničkářka ZasnIvana pocházející z Kysuckého Nového Mesta. „Její tvorba se dá označit jako melancholický zasněný pop. Open Mic na cucky bude její koncertní premiérou,“ dodává Petr Šrajer.
26. Open Mic na cucky
26. Open Mic na cucky
Po ní zahraje čtyřčlenné hudební uskupení Tikka Masala z Olomouce, které balancuje na pomezí jazzu a blues, je ale ovlivněné také folkem. Ve své hudbě se kapela sdružená okolo písničkáře a buskera Reného Planky soustředí jak na vybroušené autorské básnické texty, tak na inovativní kytarová sóla, hutné basové linky a poctivý retro zvuk bez digitálních udělátek.
Před mikrofon se může na olomouckém open mic postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ vybízí hlavní organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Vstupné na olomoucký open mic činí 50 korun. Vstupenky na webu Divadla na cucky.
Více o open mic
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin.
facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/1950781828555920/
facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib