gototop
13.11.2017 Řepka zpívá Mattera na nádraží (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Hodinový videozáznam recitálu z Hlavního nádraží představuje nejvýznamnějšího švýcarského písničkáře.
Přesně po roce zveřejňuje pražský písničkář Jan Řepka více než 60minutový sestřih slavnostního koncertu, který se odehrál 13. listopadu 2016 ve dvorní čekárně Hlavního nádraží v Praze. Řepkův recitál připomíná život a dílo bernského barda Maniho Mattera (1936-1972), filosofa, právníka a umělce, kterého zná celé německojazyčné Švýcarsko. Video lze od soboty volně sledovat na Řepkově Youtube kanálu.
Záznam zahrnuje celkem 19 písní, zasvěcené průvodní slovo i záběry ze zákulisí. Zachycuje také veselý křest výpravné antologie Rozjímání o sendviči. Album obsahující celkem 36 písní Maniho Mattera v Řepkově českém přebásnění bylo na jaře oceněno cenou Tais Awards a o něco později bylo také nominováno na cenu Anděl.
Jean-Pierre Dix a Jan Řepka na křtu
Jean-Pierre Dix a Jan Řepka na křtu
foto: Barka Fabianová
„V jiné době bych živák vydal na DVD, ale dnes to opravdu nemá žádný smysl,“ vysvětluje Jan Řepka. „Rozhodl jsem se proto, že dám celý záznam k dispozici online jako takový předvánoční dárek. Celý ten svůj matterovský příběh tak po roce symbolicky uzavírám.“
Mani Matter
Mani Matter
foto: Zytglogge Verlagag
„Matterovy šansony poukazují na nesamozřejmost a jedinečnost okamžiku. V tom je kouzlo i živých koncertů – křehké a zároveň intenzivní momenty přítomnosti, které jsou krásné právě svou prchavostí, které ale v nitru zůstávají,“ dodává jeden z návštěvníků, filozof Jakub Sirovátka.  
Videozáznam vznikl ve spolupráci s nízkorozpočtovým pražským studiem Junek Film, postprodukce se pak ujal mladý polský dokumentarista Mikołaj Janik a krakovské studio Nonagram. Unikátní zvuk a náladu dodává koncertu samotné místo konání, stoletá secesní čekárna, nacházející se v jižním křídle budovy Hlavního nádraží.
Výjimečný zážitek nabídne také nejbližší Řepkův pražský koncert, který se koná 12. prosince od 19 hodin v divadelním sále Skautského institutu na Staroměstkém náměstí.   
https://www.smsticket.cz/vstupenky/10810-jan-repka-vyrocni-recital

 

Sdílet na...
Kam dál?

» První videoklip Jana Řepky: Na cestě (FOLKtime.cz)

» Na podzim jsem slyšel taky Bonsai č. 3, Sekvoj a Honzu Řepku (Tomáš Hrubý)

» Letní Řepka 3x jinak (Jan Řepka)

» Písničkáři Řepka a Šanta chystají společné domácí turné (FOLKtime.cz)

» Folkové Blatiny pro celé rodiny (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib