gototop
17.07.2018 Legendární kapela Folk Team zahraje na pulčinském Amfolkfestu (Redakce)    Tisk
PR
23. ročník tradičního festivalu Amfolkfest se v malé osadě Pulčín na Hornolidečsku uskuteční v sobotu 28. července. Akce s přídomkem „malý festival na konci světa“ přivítá české i slovenské hudebníky napříč žánry jakou jsou folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím. Hlavní hvězdou festivalu bude letos legendární Folk Team.
V nabitém programu si každý milovník folku najde své oblíbené melodie. Vystoupí dívčí kapela ze Vsetína Spolek vdolek, mladoboleslavská Isara balancující na hraně folk-world music, na folk-bluesovou strunu zahraje kapela Alibaba z Olomouce. Dále se návštěvníci mohou těšit na kvartet 4Susan, který připomene tvorbu nezapomenutelné Zuzany Navarové, přijede také oblíbený Svaťa Kotas band hrající vlastní songy na pomezí bluegrassu, folku a novoakustické hudby. Každý rok si ze Slovenska najde cestu zakládající skupina Jasoň a letos se představí i další slovenský zástupce seskupení Archivny Chlapec.
Amfolkfest, 23. ročník
Amfolkfest, 23. ročník
Jako hlavní host vystoupí kapela Folk Team hrající už od roku 1974. Folkrockoví muzikanti Roman Venclovský, Ivan Huvar a Pavel Kopřiva jsou zárukou výjimečného zážitku. Na závěr čeká všechny návštěvníky oblíbený country bál v podání vsetínské Vocode.
Jednotné vstupné činí 200,- Kč a hudební tóny se Pulčínem začnou linout přesně v pravé poledne. Nedočkaví návštěvníci však přijíždějí již v pátek na tradiční večerní session. Výběr kapel hraje klíčovou roli pro každý festival, avšak jedinečnost Amfolkfestu se pojí i s nádhernou krajinou Pulčínských skal a přátelskou až rodinou atmosférou. Hlavní pořadatelka Eva Endy Rohlenová doplňuje: „Jsem ráda, že kromě dobré muziky slouží festival i jako místo pro každoroční setkání stálých návštěvníků, pořadatelů a přátel, kteří nám fandí. Vlna energie, kterou s sebou přináší na pulčínský kopec, je vždy nepopsatelná.“
Festivalové dění, které počet obyvatel z původních cca 90 lidí mnohdy zčtyřnásobí, vypadá jako velká zahradní party. V zrekonstruovaných prostorách místního Informačního centra a v přilehlé zahradě tepe srdce festivalu, který je oblíbený všemi věkovými skupinami. Děti se také nenudí, zajímavý program pro ně zajišťuje Rodinné a mateřské centrum Sluníčko. Stanování je opět možné na romantickém tábořišti u skal, v areálu restaurace Stodola, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho. V blízkosti této restaurace je zajištěno i parkování pro festivalové návštěvníky.
Původní název festivalu je vlastně zkratkou slov amatérský folkový festival. Muzikanti se možná za profesionály nepovažují, avšak o to více jsou jejich výkony oceňovány potleskem návštěvníků.
Hudba, přátelská atmosféra, vůně kávy z bufetu či masa z udírny, dobré víno i pivo, léto a vše ostatní, co k festivalu patří, vás čeká na Amfolkfestu. Sbalte stan, děti, čtyřnohé miláčky a přijeďte poslední červencovou sobotu. Nebo nejlépe už v pátek odpoledne, zasvěcení vědí, že večer před festivalem stojí za to!
Více informací naleznete na www.amfolkfest.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Amfolkfest z konce světa na síti (Belmondo)

» Kde leží hudební konec světa? V osadě Pulčín. (FOLKtime.cz)

» Hlavní hvězdou pulčínského Amfolkfestu bude Žalman a spol. ()

» Hudební konec světa leží v osadě Pulčín (FOLKtime.cz)

» 26. ročník Amfolkfestu nabídne pestrý hudební program (Eva Endy Rohlenová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib