gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

17.07.2018 Legendární kapela Folk Team zahraje na pulčinském Amfolkfestu (Redakce)    PDF Tisk Email
PR
23. ročník tradičního festivalu Amfolkfest se v malé osadě Pulčín na Hornolidečsku uskuteční v sobotu 28. července. Akce s přídomkem „malý festival na konci světa“ přivítá české i slovenské hudebníky napříč žánry jakou jsou folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím. Hlavní hvězdou festivalu bude letos legendární Folk Team.
V nabitém programu si každý milovník folku najde své oblíbené melodie. Vystoupí dívčí kapela ze Vsetína Spolek vdolek, mladoboleslavská Isara balancující na hraně folk-world music, na folk-bluesovou strunu zahraje kapela Alibaba z Olomouce. Dále se návštěvníci mohou těšit na kvartet 4Susan, který připomene tvorbu nezapomenutelné Zuzany Navarové, přijede také oblíbený Svaťa Kotas band hrající vlastní songy na pomezí bluegrassu, folku a novoakustické hudby. Každý rok si ze Slovenska najde cestu zakládající skupina Jasoň a letos se představí i další slovenský zástupce seskupení Archivny Chlapec.
Amfolkfest, 23. ročník
Amfolkfest, 23. ročník
Jako hlavní host vystoupí kapela Folk Team hrající už od roku 1974. Folkrockoví muzikanti Roman Venclovský, Ivan Huvar a Pavel Kopřiva jsou zárukou výjimečného zážitku. Na závěr čeká všechny návštěvníky oblíbený country bál v podání vsetínské Vocode.
Jednotné vstupné činí 200,- Kč a hudební tóny se Pulčínem začnou linout přesně v pravé poledne. Nedočkaví návštěvníci však přijíždějí již v pátek na tradiční večerní session. Výběr kapel hraje klíčovou roli pro každý festival, avšak jedinečnost Amfolkfestu se pojí i s nádhernou krajinou Pulčínských skal a přátelskou až rodinou atmosférou. Hlavní pořadatelka Eva Endy Rohlenová doplňuje: „Jsem ráda, že kromě dobré muziky slouží festival i jako místo pro každoroční setkání stálých návštěvníků, pořadatelů a přátel, kteří nám fandí. Vlna energie, kterou s sebou přináší na pulčínský kopec, je vždy nepopsatelná.“
Festivalové dění, které počet obyvatel z původních cca 90 lidí mnohdy zčtyřnásobí, vypadá jako velká zahradní party. V zrekonstruovaných prostorách místního Informačního centra a v přilehlé zahradě tepe srdce festivalu, který je oblíbený všemi věkovými skupinami. Děti se také nenudí, zajímavý program pro ně zajišťuje Rodinné a mateřské centrum Sluníčko. Stanování je opět možné na romantickém tábořišti u skal, v areálu restaurace Stodola, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho. V blízkosti této restaurace je zajištěno i parkování pro festivalové návštěvníky.
Původní název festivalu je vlastně zkratkou slov amatérský folkový festival. Muzikanti se možná za profesionály nepovažují, avšak o to více jsou jejich výkony oceňovány potleskem návštěvníků.
Hudba, přátelská atmosféra, vůně kávy z bufetu či masa z udírny, dobré víno i pivo, léto a vše ostatní, co k festivalu patří, vás čeká na Amfolkfestu. Sbalte stan, děti, čtyřnohé miláčky a přijeďte poslední červencovou sobotu. Nebo nejlépe už v pátek odpoledne, zasvěcení vědí, že večer před festivalem stojí za to!
Více informací naleznete na www.amfolkfest.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Hlavní hvězdou pulčínského Amfolkfestu bude Žalman a spol. ()

» Online přenos z 18. Amfolkfestu! (FOLKtime.cz)

» Kde leží hudební konec světa? V osadě Pulčín. (FOLKtime.cz)

» 26. ročník Amfolkfestu nabídne pestrý hudební program (Eva Endy Rohlenová)

» 22. ročník Amfolkfestu přivítá Tomáše Kočka & Orchestr (Endy)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib