gototop
17.01.2019 Večery S zahajují třetí ročník, patronem je kapelník Nezmarů (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Dvacátého pátého ledna v 19 hodin začíná třetí ročník hudebního cyklu Večery S. Letos jej zahájí koncert kapely Rybníkáři, písničkářky Kamily Máčové a skupiny Flow Track. Stane se tak opět v Divadle U Kapličky na Husově třídě v Českých Budějovicích.
Večery S se konají čtvrtý pátek v měsíci a na jednom pódiu se během večera vystřídají začínající, ale i ostřílení a zkušení hudebníci z oblasti folk, country a příbuzných žánrů. "Opět se těšíme na stálé i nové návštěvníky koncertů, kteří jsou nejen příznivci uvedeného žánru, blízcí fanoušci účinkujících, ale také lidmi, které baví dobrá muzika a přejí úspěch druhým," zve Jaroslav Hnízdil, zakladatel Večerů S.
Pro první čtyři měsíce letošního roku naplánovali pořadatelé koncerty v následujícím obsazení:
25. ledna 2019: Rybníkáři, Kamila Máčová, Flow Track
22. února 2019: Josef Pelán, Pavel Zajíc & Luboš Hrdlička, Lakomá Barka
22. března 2019: Paraván, Tereza Jakobová, The Greens
26. dubna 2019: Hashtag, Šrája, Shivers
Rybníkáři
Rybníkáři
archiv Večery S
Od samého začátku hudebního cyklu Večery S koncerty v Divadle U Kapličky je zvát nové talenty.
„Vytváříme tak pro ně prostor, kterého pro začínající umělce nikdy není dost a tak trochu vrátit a oplatit to, jak nám pomáhali jiní, když my jsme začínali,“ vysvětluje za pořadatele Jaroslav Hnízdil se vzpomínkou na začátky kapely
Kamila Máčová
Kamila Máčová
foto: archiv Večery S
Spolektiv, kterou před třiceti roky spolu zakládal a která hraje dodnes.
Stejně jako v uplynulých dvou ročnících i ten letošní má svého hudebního patrona. „Tím je Pavel Zajíc, hudebník a externí spolupracovník Českého rozhlasu v Českých Budějovicích, kapelník českobudějovické skupiny Nezmaři," dodává Jaroslav Hnízdil. Pavel Zajíc také vystoupí na Večeru S společně v duu s Lubošem Hrdličkou ve druhém letošním koncertu 22. února.
Lednové Večery S se konají 25. ledna 2019. Na pódiu divadla zahrají legendární Rybníkáři, objev Dětské Porty 2018 Kamila Máčová a skupina Flow Track.
„Zaměřujeme se převážně na šanson, swing, folkové a country písně, v lednu 2019 s Rybníkáři oslavíme 30 let,“ přibližuje zaměření Rybníkářů kapelník Jiří Krška, známý také pod přezdívkou Kolumbus. Hudebně-divadelní skupina Rybníkáři vystupuje v sestavě Jirka Krška, kytary, zpěv, banjo, foukací harmoniky, Věrka Studená, flétny, zpěv, rytmické nástroje a Ivan Studený, kontrabas, zpěv.
Flow Track
Flow Track
foto: archiv Večery S
Prvním z nových talentů, které Večery S letos představí, je Kamila Máčová. Kamile je 12 let, zpěvu se věnuje od čtyř let, kdy začala navštěvovat českokrumlovský pěvecký sbor Medvíďata pod vedením Lukáše Holce. Ve sboru zpívá dodnes. „Momentálně jsem předčasně uzavřela pololetí, protože téměř denně dojíždím do Jihočeského divadla, kde trénujeme. Od února zde budu účinkovat v dětské opeře Benjamina Brittena Kominíček,“ přibližuje některé své současné aktivity Kamila Máčová. Ve folkovém žánru Kamila předvádí mimořádný instrumentální doprovod piáno, kytara, akordeon pro uhrančivý zpěv inspirovaný Zuzanou Navarovou či Radůzou.
Třetím vystupující je kapela Flow track. Ačkoliv je to kapela nová, tvoří ji zkušení muzikanti Iva Hovorková, zpěv, kytara, flétny a klávesy, Karel Metelec, bicí a perkuse všeho druhu a Pavel Jarčevský, kytara a zpěv. Jeho jméno mohou diváci a posluchači znát především v souvislosti s  kapelou Jen tak tak z Jindřichova Hradce a dlouholetým pořádáním festivalu Folková růže.
Jarní Večery S
V únoru, březnu a dubnu letošního roku ještě na Večerech S vystoupí písničkáři Josef Pelán, Tereza Jakobová, Šrája a skupiny Lakomá Barka, Paraván, The Greens, Hashtag, Shivers.
Mediálními partnery Večerů S se vloni stal Český rozhlas České Budějovice, který natočil jeden z koncertů jarní části. Letos se Večerům S bude také věnovat Českokrumlovská televize. Na koncerty pořadatelé opět zvou sestřičky z Hospicu sv. Veroniky. „Za jejich neskutečně těžkou práci," dodává Jaroslav Hnízdil.

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Pětník, Žofie Kabelková, Želiboys (Jarda Hnízdil)

» Březnové Večery S - Třetí míza, Josef Pelán, Jinotaj (Jarda Hnízdil)

» To byl ale nápad (Pavel Rada)

» Večery S: Shivers, Šrája, Hashtag (Jaroslav Hnízdil)

» Prosincový Večer S: Marien a Večerní eSo (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib