gototop
24.04.2019 Javory slaví výročí. První oslava proběhne v Jihlavě (Vojtěch Kolář)    Tisk
PR
Hana Ulrychová
Hana Ulrychová
foto: autor
Hudební skupina Javory a její hlavní členové, sourozenci Ulrychovi, letos mají důvod k oslavám. Petrovi Ulrychovi je 75 let, Haně Ulrychové 70 a hudební formace Javory už 45 let dokazuje, že folk může mít mnoho podob a že k cimbálu ladí elektrická kytara stejně dobře jako housle. Hlavní oslavy proběhnou na začátku května v Brně a Praze, ale ještě předtím zahrají Javory 29. dubnajihlavském Divadle Na Kopečku.
Jako dárek si Javory ke svým pětačtyřicetinám nadělí reedici svého nejslavnějšího alba Nikola Šuhaj loupežník. Na CD byl premiérově přidán bonus se sedmi písněmi z Hanina sólového alba z roku 1976, na kterém se autorsky podílel bratr Petr právě v duchu nahrávky Nikola Šuhaj loupežník. Album Javory i s beatovou sekcí slavnostně pokřtí v květnu v Brně a Praze spolu se zajímavými hosty. Ještě předtím ale proběhne první oslava Javorů v Jihlavě.
Petr Ulrych
Petr Ulrych
foto: autor
V pondělí 29. dubna totiž Javory vystoupí v Divadle Na Kopečku, kde se podle svých slov chtějí rozehrát na velké koncerty v metropolích Čech a Moravy. „Pokud si tak chcete slavnostní koncert Javorů užít na menší scéně v pokojnější atmosféře, je pro vás jihlavský koncert jako stvořený,“ uvádí Milan Kolář, hlavní pořadatel akce.
V Divadle Na Kopečku vystoupí především jako Javory Beat, což je rockovější formace s elektrickou a basovou kytarou, klávesami a místy i bicími. Novodobý projekt Javorů Beat vzniknul v roce 2010 na přání fanoušků, kterým chyběly písničky z beatového období. U vzpomínání se však Javory nezastavily a vytvořily i nové beatové aranže svých melodičtějších písní. Na koncertu tak zazní jakMARIA FACESITTING PUNISHMENTpornmobile staré beatové pecky, tak známé javorovské písničky v jiném kabátě.
Vstupenky můžete zakoupit v jihlavském knihkupectví Jitka, nebo online na webu festivalu Prázdniny v Telči.
Děkujeme za podporu Statutárnímu městu Jihlava

Sdílet na...
Kam dál?

» Javory stále kvetoucí (Miloš Keller)

» Hana a Petr Ulrychovi - Malé zrnko písku (Šaolín)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

» Pernštejská Fortuna poprvé.... (Pavla Hartmanová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib