gototop
07.08.2019 Prázdniny v Telči vyvrcholí tančírnou. O víkendu zahrají třeba Buty, Midi Lidi nebo Vlasta Redl (Prázdniny v Telči)    Tisk
PR
The 6 Fireballs
The 6 Fireballs
archiv
Sedmatřicátý ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči vstoupil do druhé poloviny a chystá se na velkolepé víkendové zakončení. V pátek na zámeckém nádvoří po více než 20 letech vystoupí Buty a souběžně se opět otevře velká víkendová scéna na Panském dvoře, kterou odstartují elektroničtí Midi Lidi a v sobotu se tu odehraje slavnostní tančírna se Zatrestbandem v obřím plechovém Orchestroji.

„Orchestroj je vynález principála Zatrestbandu Petra Píšy. Je to obří pojízdná plechovka, ze které vyskáče celý bigband a rovnou na ní začne hrát. Kdo neuviděl, neuvěří,“ prozrazuje Vojtěch Kolář, jeden z organizátorů festivalu s tím, že během sobotní tančírny zahrají ještě tři další kapely. Rock’n’rolloví The 6 Fireballs, Bee Band a The Shots.

Celá tančírna se ponese v duchu filmu Až přijde kocour, který je s Telčí velice úzce spjatý. „Mnoho pamětníků ještě jeho natáčení s Janem Werichem v Telči pamatuje. Je to krásně barevný film a proto chceme, aby všichni přišli tančit ve své oblíbené barvě. Uvidíme, která barva zvítězí a jak pestrobarevný bude taneční parket,“ dodává Kolář.

Nádvoří poněkolikáté vyprodáno

Dosavadní průběh festivalu hodnotí pořadatelé více než kladně. „Máme rekordní návštěvnost, celkem tři koncerty byly vyprodané a další očekáváme. Výjimečný bude určitě poslední koncert Spirituál kvintetu, jediné vystoupení mandolinisty Radima Zenkla u nás, který přijede s mongolsko-německou kapelou Sedaa, nebo páteční folk-rockový koncert kapel Buty a Jarret,“ vyjmenovává Kolář.

V pátek a sobotu se souběžně s koncerty na zámku hraje na scéně v areálu Panského dvora. Kromě sobotní tančírny se bude tančit také v pátek, kdy se tu představí mladá jména české a slovenské hudební scény jako jsou Midi Lidi, Puding Pani Elvisovej a další. Až do konce týdne v Telči také stále probíhá bohatý doprovodný program, jako jsou rukodělné dílny, pohádky od 15:00 v parku nebo koncerty na náměstí od 17:00.

Kompletní program Prázdnin v Telči a online předprodej vstupenek najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

Zatrestband na náměstí
Zatrestband na náměstí
archiv


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib