gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.08.2019 Pozvánka do Skoků na Majerovy brzdové tabulky (Petr Linhart)    PDF Tisk Email
PR
Vážení a milí příznivci Skoků, ve čtvrtek 15. srpna se koná poutní mše při příležitosti svátku Nanebevzetí Panny Marie. Tato poutní mše je součástí Cyklopoutě Západní Čechy a proto začíná v nezvyklý čas v 11:30. Samozřejmě je přístupná i pro poutníky bez kol. Celebruje P. Alvarez Petr Kodeda. V sobotu 17. srpna se ve Skokách koná koncert kapely Majerovy brzdové tabulky. Začínáme v 19:00.
Majerovy brzdové tabulky
Majerovy brzdové tabulky
foto: archiv
Nezaměnitelný zvuk a pocit, hudba v krajině a krajina v hudbě, půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa. 
Kapela Majerovy brzdové tabulky působí na naší scéně od roku 1986. Za tu dobu vzniklo pět řadových alb, z nichž Gabréta bývá hodnocena jako jedno z nejvýznamnějších alb devadesátých let české scény. Charakteristický zvuk kapely je dán kombinací saxofonů, klarinetu, mandocella, violoncella, bezpražcové baskytary a především nezaměnitelného altu Andrey Landovské. Hudba MBT je velmi svébytná, žánrově stojí někde na pomezí folkrocku a world music. Texty jsou průvodcem po české i moravské krajině a jejích dávných příbězích. 
Živé Skoky MBT
Živé Skoky MBT
Do Skoků kapela zavítá v původní obnovené sestavě se zpěvačkou Andreou Landovskou, kterou doprovodí Vít Kahle (saxofony), Petr Linhart (mandocello) a AntonínFemdom Humiliation JOI For Losers - Candy Glitter Bernard (baskytara, violoncello).
A na závěr ještě obvyklá prosba - pokud potkáte po cestě do Skoků za obcí Polom snímatelný ohradník natažený přes cestu, sejměte jej prosím za rukojeť a pak vraťte zase zpět na místo, děkujeme!
Těšíme se na vás.
Za spolek Pod střechou
Petr Linhart
Další události ve Skokách:
31. srpna - Milostné vzpomínky na Čp.8
8. září - Narozeniny Panny Marie (celebruje P. František Radkovský, emeritní plzeňský biskup)
14. až 22. září - Listy z Gasthausu
http://www.skoky.eu/ 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib