gototop
14.08.2019 Pozvánka do Skoků na Majerovy brzdové tabulky (Petr Linhart)    Tisk
PR
Vážení a milí příznivci Skoků, ve čtvrtek 15. srpna se koná poutní mše při příležitosti svátku Nanebevzetí Panny Marie. Tato poutní mše je součástí Cyklopoutě Západní Čechy a proto začíná v nezvyklý čas v 11:30. Samozřejmě je přístupná i pro poutníky bez kol. Celebruje P. Alvarez Petr Kodeda. V sobotu 17. srpna se ve Skokách koná koncert kapely Majerovy brzdové tabulky. Začínáme v 19:00.
Majerovy brzdové tabulky
Majerovy brzdové tabulky
foto: archiv
Nezaměnitelný zvuk a pocit, hudba v krajině a krajina v hudbě, půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa. 
Kapela Majerovy brzdové tabulky působí na naší scéně od roku 1986. Za tu dobu vzniklo pět řadových alb, z nichž Gabréta bývá hodnocena jako jedno z nejvýznamnějších alb devadesátých let české scény. Charakteristický zvuk kapely je dán kombinací saxofonů, klarinetu, mandocella, violoncella, bezpražcové baskytary a především nezaměnitelného altu Andrey Landovské. Hudba MBT je velmi svébytná, žánrově stojí někde na pomezí folkrocku a world music. Texty jsou průvodcem po české i moravské krajině a jejích dávných příbězích. 
Živé Skoky MBT
Živé Skoky MBT
Do Skoků kapela zavítá v původní obnovené sestavě se zpěvačkou Andreou Landovskou, kterou doprovodí Vít Kahle (saxofony), Petr Linhart (mandocello) a AntonínFemdom Humiliation JOI For Losers - Candy Glitter Bernard (baskytara, violoncello).
A na závěr ještě obvyklá prosba - pokud potkáte po cestě do Skoků za obcí Polom snímatelný ohradník natažený přes cestu, sejměte jej prosím za rukojeť a pak vraťte zase zpět na místo, děkujeme!
Těšíme se na vás.
Za spolek Pod střechou
Petr Linhart
Další události ve Skokách:
31. srpna - Milostné vzpomínky na Čp.8
8. září - Narozeniny Panny Marie (celebruje P. František Radkovský, emeritní plzeňský biskup)
14. až 22. září - Listy z Gasthausu
http://www.skoky.eu/ 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib