gototop
13.11.2019 Markéta Zdeňková představuje Kamaše (Tranzistor label)    Tisk
PR
Skupina MarZ v čele se zpěvačkou Markétou Zdeňkovou představuje satirický singl a videoklip s názvem Kamaše. Je to první předzvěst chystaného alba, na které právě odstartovali crowdfoundingovou sbírku. Singl pokřtí 28. listopadu v pražském klubu Varšava.
Markéta Zdeňková
Markéta Zdeňková
foto: Kamila Szuba
Pro kapelu poněkud netypický singl Kamaše je protipólem k jinak spíše lyrickým a hudebně prokomponovanějším Markétiným písním. „Je to taková legrácka, co jsem napsala po rozhovoru s kamarádkou o vtipných nebo trapných sexuálních zážitcích. Každý asi někdy zažil situaci, která ho prostě překvapila. Pořekadlo ,Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko?´ tady neplatí. Někdy je lepší riskovat trochu rýmy. A netýká se to jen těch postelových záležitostí. Právě to mě nadchlo na námětu, který vymysleli tvůrci Van&Haus. Původně jsme chtěli točit klip na úplně jinou písničku. Kluci mě ale svým nápadem přesvědčili. Kamaše jako symbol pro v naší společnosti stále přetrvávající konformitu a zaprděnost jsou právě v dnešní době dost aktuální a už déle jsem chtěla udělat něco, co by na toto téma reagovalo. Klip naráží nejen na politickou situaci, ale i na chování jednotlivců. Každý bychom měli co nejčastěji vystupovat ze své komfortní zóny, sundat si svoje vlastní kamaše,“ vysvětluje s nadsázkou vznik písně a klipu Markéta Zdeňková.
„Námět na klip jsem psal snad v té nejhorší době letošního roku. Demonstrace, vrcholení politických kauz a rozsáhlé požáry v Amazonii a na Sibiři, to mě bezesporu ovlivnilo,“ dodává režisér a autor scénáře David Van.
Markéta Zdeňková je mladá zpěvačka, kytaristka, písničkářka a dcera známého jazzového pianisty Zdeňka Zdeňka. Hudbě se věnovala od útlého věku, ve třinácti letech začala skládat první písně s vlastními českými texty. Vystudovala jazzový zpěv na VOŠ Jaroslava Ježka. Její tvorba se pohybuje na pomezí žánrů folku a jazzu a nabízí širokou škálu témat, od sousedských starostí s řezníkem přes temné babiččino dědictví až po meditativní plavbu Ves Mírem.
Markéta Zdeňková a MarZ
Markéta Zdeňková a MarZ
foto: Tomáš Moudrý
MarZ je kapela Markéty Zdeňkové, kterou tvoří přední čeští hudebníci v čele s aranžérem a trombonistou Štěpánem Janouškem, známým také z vokální formace Skety. Po několikaletém období, kdy MarZ působil jako duo Markéty a Štěpána a natočil CD Na rozcestí (Amplión Records, 2017), vznikla pětičlenná sestava. Další tři výteční muzikanti – basista Miloš Klápště (Aneta Langerová), kytarista Dalibor Hrubeš a bubeník Vítek Patočka – svými neotřelými hudebními nápady a improvizací obohacují Markétiny písně o další rozměr.
Na jaro 2020 chystají vydání nového alba u labelu Tranzistor. Právě k němu se rozhodli udělat crowdfoundingovu kampaň na HitHit, kde si fanoušci mohou vybrat z pestré palety odměn https://www.hithit.com/cs/project/6732/kapela-marz-vydava-cd.
Videoklip pokřtí 28. listopadu 2019 v pražském klubu Varšava, kde jako host vystoupí britský kytarista a zpěvák Justin Lavash.
Multilink: https://lnk.to/MarZKamasePR
https://www.facebook.com/marzband.cz/ 
https://www.instagram.com/marz.marketazdenkova/ 
www.marzband.cz 
https://www.tranzistorlabel.com/

Sdílet na...
Kam dál?

» emozpěv připomíná, kam vede absence lásky (Tranzistor label)

» James Harries natočil své nové video na cestách po Evropě (Tranzistor label)

» James Harries chystá evropské turné a velký pražský koncert (Tranzistor label)

» Bára Zmeková vydává svůj úspěšný titul na vinylu s bonusy (Tranzistor label)

» James Harries vydává originální edici EP. (Tranzistor label)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib