gototop
13.12.2021 Poslední Na scestí (Michal Bechyně)    Tisk
Reportáže
Isara
Isara
foto: Hana Kabešová
Sedmý prosincový den, v úterý to bylo, se v mladoboleslavském kulturním domě odehrál poslední koncert ze série hudebních setkání s názvem Na scestí, které pořádali bratři Šelemberkové a kapela Isara. Během jedenácti let se na této křižovatce vystřídalo mnoho hudebních uskupení a muzikantů. Namátkou třeba Lážo plážo, Potokap, Hluboké nedorozumění, Ivan Hlas trio, Větrno, Mrakoplaš, Rendez-fou, Michal Šnajdr, trabandita Jarda Svoboda, Tomáš Berka, ForkRoad, Stráníci a Mirek Ošanec, Bran, A.M.Úlet, Lucie Redlová, Jana Šteflíčková a spousta dalších. Všechny zde vyjmenovat nelze, to by bylo na dlouhé čtení. Vždy to byl zážitek.
Epydemye
Epydemye
foto: David Šelemberk
Bohužel, chybějící dotace a slábnoucí návštěvnost, tento trend posledních let (který pozoruji i na jiných klubových akcích) je jednou z příčin, proč byl tento koncert poslední. Zda-li za to může velká nabídka jiné zábavy, nebo dnešní strašák covid, nevím, ale rozhodně to není kvalitou vystupujících kapel či písničkářů.
O ten poslední nezapomenutelný zážitek se na Na scestí postarala s vánočním playlistem kapela Isara a výběrem z posledních tří CD, doplněných o starší písně, kapela Epydemye. Nevím, zda to bylo výběrem hosta, blížícími se vánocemi, nebo že to bylo poslední Na Scestí, ale byl plný dům. Nepamatuji si, kdy naposledy bylo takhle plno. Ale tak by to mělo být, protože pro diváky se vždy hraje líp.
A než Šelíz (David Šelemberk) vymyslí něco nového, tak si pár koncertů můžete připomenout z několika mých mobilových videí.

Sdílet na...
Kam dál?

» Milé děti, je tu soutěž! (Džexna)

» Skotsko i Irsko, tin whistle i nekompromisní bicí: ve Zvukových Hrubkách na Radiu FOLK uslyšíte Isaru (Tomáš Hrubý)

» Scestí - leden '14 - Isara, Martin Rous a Esence (David Šelemberk)

» Výsledky 1. semifinále X. ročníku Notování (Rada Notování)

» Co také zaznělo ve Folkmenu v průběhu jara (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib