gototop
09.09.2022 Zářijové Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
NekrmiT
NekrmiT
foto: Renata Králová
Po prázdninové pauze, hned 1. září, se kvůli posunutému harmonogramu nezačal další ročník Notování, ale „pouze“ druhé semifinále, pod skrytým heslem „dnes vaří Rada Notování“. Ale i tak šlo v sále Music City o zajímavou sestavu účinkujících.
Na úvod vystoupil René Josef s repertoárem vztahových písní. Jedna jak druhá a vysvětlování, o čem jsou, bylo delší, než písně samotné. Čtyři se snesly, ale neumím si představit hodinu, aniž bych neusnul. Mimořádně abstraktní byl Vrabec.
Šunďák
Šunďák
foto: Renata Králová
Vilda Roubíček zaujal především skladbou Jitřenka se zajímavým výrazovým napětím a také harmonikou. Vysoká hra byla zajímavě pojatá komunální satira a doufám, že Motorka byla jen ozvěnou minulých výrazových Vildových časů. A nakonec jsem musel konstatovat, že Vzpomínka i trochu překonala Jitřenku. Vilda vybíral ze 75% dobře.
Skupina NekrmiT – údajně jsem je minule pochválil, tak teď tedy podruhé. Indián má super text se slovními hříčkami a nezvyklými rýmy. Skladba Jdu mlčky také. Celkově opět příjemná atmosféra muziky, jednoduché a přitom zajímavé aranže, ve skladbě V přístavišti v Podolí vynikla i harmonika.
Věrka Hájková z Chorošů
Věrka Hájková z Chorošů
foto: Renata Králová
Šunďák
je v podstatě písničkářská jistota se vším všudy, tentokrát potěšil skladbami Uklízeč a Plast song a ví, že Děda je i songem hodně hraným v Countryradiu.
Nu, a nakonec Choroši, kteří vzešli z diváckého hlasování (!) a, mimochodem, zaslouženě opět zvítězili. Jejich čtyři písně obsadily první tři místa (a to jsem tentokrát hlasoval jen pro dvě z nich!). Svěží, vtipná, moderní a šlapající trampská muzika, přehledně vystavěná se zpěvnými refrény. Doporučuji je čim dál tim víc.
Hostem byla skupina Rejbele, která zahrála sympatickou a stravitelnou směs balkánských a orientálních písní, snad i s názvuky jidiš a klezmeru.
Příjemný večer to byl.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib