gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

09.09.2022 Zářijové Notování (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Reportáže
NekrmiT
NekrmiT
foto: Renata Králová
Po prázdninové pauze, hned 1. září, se kvůli posunutému harmonogramu nezačal další ročník Notování, ale „pouze“ druhé semifinále, pod skrytým heslem „dnes vaří Rada Notování“. Ale i tak šlo v sále Music City o zajímavou sestavu účinkujících.
Na úvod vystoupil René Josef s repertoárem vztahových písní. Jedna jak druhá a vysvětlování, o čem jsou, bylo delší, než písně samotné. Čtyři se snesly, ale neumím si představit hodinu, aniž bych neusnul. Mimořádně abstraktní byl Vrabec.
Šunďák
Šunďák
foto: Renata Králová
Vilda Roubíček zaujal především skladbou Jitřenka se zajímavým výrazovým napětím a také harmonikou. Vysoká hra byla zajímavě pojatá komunální satira a doufám, že Motorka byla jen ozvěnou minulých výrazových Vildových časů. A nakonec jsem musel konstatovat, že Vzpomínka i trochu překonala Jitřenku. Vilda vybíral ze 75% dobře.
Skupina NekrmiT – údajně jsem je minule pochválil, tak teď tedy podruhé. Indián má super text se slovními hříčkami a nezvyklými rýmy. Skladba Jdu mlčky také. Celkově opět příjemná atmosféra muziky, jednoduché a přitom zajímavé aranže, ve skladbě V přístavišti v Podolí vynikla i harmonika.
Věrka Hájková z Chorošů
Věrka Hájková z Chorošů
foto: Renata Králová
Šunďák
je v podstatě písničkářská jistota se vším všudy, tentokrát potěšil skladbami Uklízeč a Plast song a ví, že Děda je i songem hodně hraným v Countryradiu.
Nu, a nakonec Choroši, kteří vzešli z diváckého hlasování (!) a, mimochodem, zaslouženě opět zvítězili. Jejich čtyři písně obsadily první tři místa (a to jsem tentokrát hlasoval jen pro dvě z nich!). Svěží, vtipná, moderní a šlapající trampská muzika, přehledně vystavěná se zpěvnými refrény. Doporučuji je čim dál tim víc.
Hostem byla skupina Rejbele, která zahrála sympatickou a stravitelnou směs balkánských a orientálních písní, snad i s názvuky jidiš a klezmeru.
Příjemný večer to byl.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib