gototop
15.09.2022 29. Pikovice (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
Slávek Maděra a Vilma
Slávek Maděra a Vilma
foto: Robert Wachtl
Ano, tolikrát se už konalo Setkání trampů pod Medníkem, a to dvakrát nebylo – před 20. a 28. ročníkem, jinak by bylo již jedenatřicáté. Letos opět (podruhé) pod taktovkou Tomáše Tichého. Bylo letos sice spíše countryové a trošku folkové, ale tisícovka trampů se bavila náramně. Kromě muziky byl k dispozici i bohatý doprovodný program – nejrůznější soutěže, ježdění na koních apod.
Otevíral Slávek Maděra a Vilma, mírně folkoví, s názvuky jazzu a šansonu, publikum ale pozorně naslouchalo a tleskalo. Po nich přišla takřka domácí Nová sekce a vystřihla pravý skutečný bluegrass. Následoval vítěz on-line hlasování na webu festivalu – skupina Faux Passe Fonet, příjemná folková muzika s dynamickými prvky. Robert Moucha a Riding Hoppers zahráli countryovou a bluegrassovou klasiku, se zajímavými verzemi starších hitů i s méně běžnými texty. Paběrky Marko Čermáka s několika novými členy předvedli jejich trampgrass s příběhy.
Jarda Čvančara s Taxmenů
Jarda Čvančara s Taxmenů
foto: Robert Wachtl
Jitku Vrbovou nahradila Radka Rýdlová, a když jste zavřeli oči měli jste dojem, že tam Jitka opravdu je. Hlubší hlas a repertoár Jitky. Jitka Vrbová aspoň pozdravila posluchače (a posluchači jí) telefonicky. Tomáš Linka a Přímá linka, jakkoliv hráli vyzkoušené kousky, tak mě i trochu překvapili, jak písničky zněly svěže – zjevně je hraní na Pikovicích bavilo. Následoval Pacifik, který, podle mě, trochu experimentoval a zařadil více jazzových písní než trampských. Sneslo se to, ale…. I Pavel Dobeš zahrál ve své hodině klasické známé písničky a sklidil úspěch, došlo i na Brhlíka. Závěr obstarávaly Schovanky a Taxmeni – a bylo to pěkné srovnání ženského, trochu jemného a něžného pojetí country a pojetí chlapského až drsného. Velmi příjemný kontrast. A oběma sestavám to pochopitelně šlapalo. Takovouhle dvojici bych si dal i víckrát.
Nezbývá, než se těšit na příští, jubilejní ročník, který z technických a společenských důvodů bude opět v září, konkrétně devátého.
Festival Trampské Pikovice, sobota 10. září 2022, Veřejné tábořiště Pikovice
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib