gototop
13.04.2023 Pavlína Jíšová je pořád mladá holka (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Pavlína Jíšová. Tak toto jméno už je na hudební scéně docela pojem. A trochu i legenda. Vždyť tato folková dáma v loňském roce oslavila šedesátiny. A k tomuto výročí se svým programem zavítala 5. dubna do sálu v táborské Univerzitě. Na její cestě ji zde doprovodila kapela Petr Kalandra Memory Band a jako hosté Jarda Matěj Matějů a nejlepší banjista na světě za rok 2020 David Benda.
Pavlína Jíšová a PKMB
Pavlína Jíšová a PKMB
foto: Standa Tošner
Pavlína říká, že nikdy s takhle velkou kapelou nehrála. A vězte, že atmosféra je úplně jiná, než kdyby zpívala sama. To je bez diskusí o to větší zážitek. Píseň Láska je nádech jakoby přesně popisovala Pavlínu. Zpívá s láskou a "bojí se vydechnout", aby ta láska k muzice, která z ní čiší, nikdy nevyprchala.
Je to vlastně pořád mladá holka. Ta, kterou si pamatuji ještě v době, kdy ji na jednom pražském koncertě představoval Michal Tučný jako nadějnou zpěvačku. Má velké předpoklady tady být ještě hodně dlouho. Geny se většinou nemýlí. Její mamince je 92 let a tetička v Písku v den koncertu slavila 99 let. Takže se ještě dlouho můžeme těšit z jejího živého zpívání známých hitů jako je Žába, Já, písnička (tady byl naprosto famózní podkres piana a bicích v úvodní a konečné části písně), Goblén (již si v minulosti troufla zahrát jen kapela Druhá tráva) nebo krásná a nostalgická Andělé jsou s námi spolu v duetu s hlavním protagonistou PKMB Mírou Kuželkou (těch společných duetů bylo víc, ale tenhle byl prostě top).
Došlo i na vzpomínku na kapelu Sem tam, kde působil i jeden z dnešních hostů, Jarda Matěj Matějů, spolu s písní Tajný přání (či jak se vlastně jmenovala). A nebo též na novinku Tvůj dlouhej klíč je z mýho zápraží.
Nechci vůbec nic, jen to, aby takovýchto příjemných vystoupení bylo co nejvíce. Pavlíno, Větrem nech se vést.
Drobná ukázka https://youtu.be/cKWfdNEP638 jest od Standy Tošnera.
Foto: Standa Tošner
Zápal nestárnoucí holky
Zápal nestárnoucí holky
Pavlína a Míla
Pavlína a Míla
Matěj, Pavlína a Míla
Matěj, Pavlína a Míla
David Benda
David Benda
Jarda Matěj Matějů
Jarda Matěj Matějů
Od srdce...
Od srdce...

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib