gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.04.2023 Pavlína Jíšová je pořád mladá holka (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Pavlína Jíšová. Tak toto jméno už je na hudební scéně docela pojem. A trochu i legenda. Vždyť tato folková dáma v loňském roce oslavila šedesátiny. A k tomuto výročí se svým programem zavítala 5. dubna do sálu v táborské Univerzitě. Na její cestě ji zde doprovodila kapela Petr Kalandra Memory Band a jako hosté Jarda Matěj Matějů a nejlepší banjista na světě za rok 2020 David Benda.
Pavlína Jíšová a PKMB
Pavlína Jíšová a PKMB
foto: Standa Tošner
Pavlína říká, že nikdy s takhle velkou kapelou nehrála. A vězte, že atmosféra je úplně jiná, než kdyby zpívala sama. To je bez diskusí o to větší zážitek. Píseň Láska je nádech jakoby přesně popisovala Pavlínu. Zpívá s láskou a "bojí se vydechnout", aby ta láska k muzice, která z ní čiší, nikdy nevyprchala.
Je to vlastně pořád mladá holka. Ta, kterou si pamatuji ještě v době, kdy ji na jednom pražském koncertě představoval Michal Tučný jako nadějnou zpěvačku. Má velké předpoklady tady být ještě hodně dlouho. Geny se většinou nemýlí. Její mamince je 92 let a tetička v Písku v den koncertu slavila 99 let. Takže se ještě dlouho můžeme těšit z jejího živého zpívání známých hitů jako je Žába, Já, písnička (tady byl naprosto famózní podkres piana a bicích v úvodní a konečné části písně), Goblén (již si v minulosti troufla zahrát jen kapela Druhá tráva) nebo krásná a nostalgická Andělé jsou s námi spolu v duetu s hlavním protagonistou PKMB Mírou Kuželkou (těch společných duetů bylo víc, ale tenhle byl prostě top).
Došlo i na vzpomínku na kapelu Sem tam, kde působil i jeden z dnešních hostů, Jarda Matěj Matějů, spolu s písní Tajný přání (či jak se vlastně jmenovala). A nebo též na novinku Tvůj dlouhej klíč je z mýho zápraží.
Nechci vůbec nic, jen to, aby takovýchto příjemných vystoupení bylo co nejvíce. Pavlíno, Větrem nech se vést.
Drobná ukázka https://youtu.be/cKWfdNEP638 jest od Standy Tošnera.
Foto: Standa Tošner
Zápal nestárnoucí holky
Zápal nestárnoucí holky
Pavlína a Míla
Pavlína a Míla
Matěj, Pavlína a Míla
Matěj, Pavlína a Míla
David Benda
David Benda
Jarda Matěj Matějů
Jarda Matěj Matějů
Od srdce...
Od srdce...

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib