gototop
13.12.2023 Magická Pavlína Jišová na Folku mezi řekami (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Pavlína Jíšová
Pavlína Jíšová
foto: Stanislav Tošner
Zavedená hudební značka - Folk mezi řekami - má v kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí své pevné místo. Pořadatelská kapela Jen tak tak si sem zve své hosty, a bylo tomu tak i v pátek 8. prosince. Tentokrát to ovšem nebylo jen tak. Původně domluvenému uskupením Isara čtyři dny před vystoupením onemocněla část muzikantů, a proto byla potřeba sehnat náhrada. Kapelníkovi domácích, Pavlovi Jarčevskému, se během necelého dne podařilo sehnat záskok více než zdatný, Pavlínu Jíšovou. Pavel je prostě "malej, ale šikovnej".

Pavlína a Jen tak tak
Pavlína a Jen tak tak
foto: Stanislav Tošner
A na Pavlíně spočíval úkol rozjet hudební nášup. Kdosi pro mě říkal - tak tenhle song, který už moc není ke slyšení na koncertech, zde zazněl na úvod na přání Pavla Jarčevského, který Pavlínu zároveň doprovodil. A pak - všichni, co tu měli být - slyšeli lavinu písní, některé novější (např. Uvědomění či Bez pochyb), některé možná notoricky známé. Větříčku rozfoukaný, Andělé jsou s námi, Žába a i ty nejvíc proslulé - Já písnička a Písek zahrané společně s mužskou částí Jen tak taku. Pavlína zavzpomínala i na své působení s kapelou CS Band písní V proutěném křesle nebo na nedávný koncert s Nezmary v Lucerně skladbou Něco za něco.

Všechno, co máme, je jen přítomný okamžik. A tenhle přítomný okamžik s Pavlínou, coby dle jejích slov Pěšákem českého folku (za první dámu považuje Zuzanu Navarovou), byl magický, uklidňující a osvobozující od nepotřebných myšlenek.

Jen tak tak
Jen tak tak
foto: Stanislav Tošner
Klid a pohodu vystřídala energie domácího Jen tak taku. Nejspíš jejich natěšení způsobilo, že úvodní písničku O šálku na kávu zahráli rychleji než znám. Pak už vše pokračovalo v tradičním hávu, kdy osvědčené pecky Carpe diem blues, Mistr šerosvitu, Andělé jsou s námi a Přejem vám život byly prolnuty novějšími (Marilyn a Závist). Jejich projev byl hodně o hudbě, odsýpal jak hodinový strojek.

Celkový dojem? Velmi příjemný a pohodový večer, kterému by slušela větší návštěva. A ještě jeden poznatek. Protože zpěvačka Lenka Martinů stojí uprostřed, má větší slovo než kapelník Pavel Jarčevský, a proto jako poslední přídavek zazněla jediná vánoční skladba tohoto večera - Hallelujah.

Další díl Folku mezi řekami bude na jaře, 15. března. Do Veselí nad Lužnicí dorazí strakonický písničkář Josef Pelán. Tak přijďte v hojném počtu.

 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib