gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.12.2023 Magická Pavlína Jišová na Folku mezi řekami (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Pavlína Jíšová
Pavlína Jíšová
foto: Stanislav Tošner
Zavedená hudební značka - Folk mezi řekami - má v kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí své pevné místo. Pořadatelská kapela Jen tak tak si sem zve své hosty, a bylo tomu tak i v pátek 8. prosince. Tentokrát to ovšem nebylo jen tak. Původně domluvenému uskupením Isara čtyři dny před vystoupením onemocněla část muzikantů, a proto byla potřeba sehnat náhrada. Kapelníkovi domácích, Pavlovi Jarčevskému, se během necelého dne podařilo sehnat záskok více než zdatný, Pavlínu Jíšovou. Pavel je prostě "malej, ale šikovnej".

Pavlína a Jen tak tak
Pavlína a Jen tak tak
foto: Stanislav Tošner
A na Pavlíně spočíval úkol rozjet hudební nášup. Kdosi pro mě říkal - tak tenhle song, který už moc není ke slyšení na koncertech, zde zazněl na úvod na přání Pavla Jarčevského, který Pavlínu zároveň doprovodil. A pak - všichni, co tu měli být - slyšeli lavinu písní, některé novější (např. Uvědomění či Bez pochyb), některé možná notoricky známé. Větříčku rozfoukaný, Andělé jsou s námi, Žába a i ty nejvíc proslulé - Já písnička a Písek zahrané společně s mužskou částí Jen tak taku. Pavlína zavzpomínala i na své působení s kapelou CS Band písní V proutěném křesle nebo na nedávný koncert s Nezmary v Lucerně skladbou Něco za něco.

Všechno, co máme, je jen přítomný okamžik. A tenhle přítomný okamžik s Pavlínou, coby dle jejích slov Pěšákem českého folku (za první dámu považuje Zuzanu Navarovou), byl magický, uklidňující a osvobozující od nepotřebných myšlenek.

Jen tak tak
Jen tak tak
foto: Stanislav Tošner
Klid a pohodu vystřídala energie domácího Jen tak taku. Nejspíš jejich natěšení způsobilo, že úvodní písničku O šálku na kávu zahráli rychleji než znám. Pak už vše pokračovalo v tradičním hávu, kdy osvědčené pecky Carpe diem blues, Mistr šerosvitu, Andělé jsou s námi a Přejem vám život byly prolnuty novějšími (Marilyn a Závist). Jejich projev byl hodně o hudbě, odsýpal jak hodinový strojek.

Celkový dojem? Velmi příjemný a pohodový večer, kterému by slušela větší návštěva. A ještě jeden poznatek. Protože zpěvačka Lenka Martinů stojí uprostřed, má větší slovo než kapelník Pavel Jarčevský, a proto jako poslední přídavek zazněla jediná vánoční skladba tohoto večera - Hallelujah.

Další díl Folku mezi řekami bude na jaře, 15. března. Do Veselí nad Lužnicí dorazí strakonický písničkář Josef Pelán. Tak přijďte v hojném počtu.

 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib