gototop
03.02.2017 Písničkáři v Divadle Za plotem (Michaela Mádlová)    Tisk
Reportáže
30. ledna jsme se opět (stejně jako každé poslední pondělí v měsíci) sešli v Divadle Za plotem v pořadu písničkáře a kytaristy Petra Rímského nazvaném Koncert s těmi, které mám rád. „Folkové bláznění“, jak Petr někdy také neoficiálně označuje tuto akci, se koná pravidelně od září roku 2016, a za tu dobu se zde vystřídalo již několik skvělých muzikantů: v září to byl Jiří Holoubek, v říjnu Jan Spálený, v listopadu „vzkříšené“ duo M+L (Miluška a Luboš Hrdličkovi) a v prosinci Matěj Rak a Ota Maňák.
V lednu přijel hostovat Víťa Troníček, známý především z kapely Marien, tentokrát však dorazil v uskupení s kontrabasistou Petrem Feďou Opočenským a Janem Koubou hrajícím na dobro (resofonická kytara).
Lednoví Písničkáři v Divadle Za plotem
Lednoví Písničkáři v Divadle Za plotem
Koncert zahájil Petr Rímský se svou partou MISITU, kterou tvoří aktuálně vokalistky Veronika Skočdopolová, na externí spolupráci přecházející Zuzka Vilímová, vracející se Petra Zajíčková a baskytarista Pavel Hloušek. Po úvodní písni A ještě radši se vracím jsme si připomněli Vánoce písní Na Štědrý večer (protože Petr má Vánoce celý rok), a když dozněla píseň Blues na černo, vstoupil na scénu Víťa Troníček. Publikum rozesmál písní O kaprovi, ve které vylíčil, co se stalo, když vyhrál na plese rybu místo vytouženého dortu, následně mnohé dojal silným osobním příběhem Sága rodu T. Společně s ostatními členy svého uskupení (které zatím nemá jméno) nás v písních zavedl do bouřlivých let mládí, dále na divoký západ ve stylu country a bluegrassu, kde vyniklo dobro Jana Kouby i basa Petra Fedi Opočenského, nechyběly také písně s romantickým podtextem. Víťa ukázal, že se nebojí ani zhudebnění aktuálních témat dnešní doby, na něž nahlíží s nadhledem a tolik potřebným optimismem.
A jaké další zážitky jsme si odnesli? Vokalistky Zuzka s Verčou předvedly, jak se baví, když se muži vytratí z dohledu. Basák Pavel Hloušek dokázal, že s přehledem zvládá i nečekané odbočky, které na něj mistr kytary a milovník improvizace Petr Rímský nachystá. Poznali jsme Zákon o zachování lásky.
Na závěr jsme se rozloučili písní Život je jen náhoda, do které se zapojili všichni hudebníci i publikum. Byl to krásný večer s výbornými a milými muzikanty.
Velký dík si zaslouží kromě interpretů i David Alfik Dewetter, který se staral o světla a zvuk.
Chcete být příště u toho a užít si příjemnou atmosféru a energii živého koncertu? Tak doražte 27. února v 19:30 do Divadla Za plotem. V únoru s námi bude „bláznit“ mladá talentovaná písničkářka z Českých Budějovic, Adéla Jonášová.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o tři dárky z Benefice Mrakoplaš kontra Alzheimer (Džexna)

» F-klub plný překvapení (Jana Štěpánková)

» Trojice podzimních písničkářů (Miloš Keller)

» Pozvánka do předvánočního F-klubu v Pardubicích (Jana Štěpánková)

» Pert Rímský vydal Zákon o zachování lásky (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib