gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

28.12.2012 První festival roku 2013 chystají v Potrvá (Jan Řepka a Kavárna POTRVÁ)    PDF Tisk Email
PR
Ve středu 2. ledna 2013 se na prknech dejvické Kavárny POTRVÁ uskuteční jubilejní 60. díl tradičního hudebního cyklu Open Mic POTRVÁ. Jako hlavní host vystoupí britský písničkář a kytarista Justin Lavash, jeden z největších objevů pražské klubové scény posledních let.

Dále bude zastoupen šanson (Raven, Petr Rímský), divadelní hudba (Gabriela Vermelho), literatura dokumentární (Martina Bittnerová) i humoristická (Jan Jícha) i zástupce nejmladší písničkářské generace (debutující Eliška Ptáčková). Všichni uvedou svá aktuální alba a knihy.
Justin Lavash
Justin Lavash
foto: Zdeněk Janeček


„Naší vytrvalou snahou je představovat skutečně živou, aktuální tuzemskou tvorbu,“ říká Jan Řepka, který cyklus Open Mic už šestým rokem pořadá. „Zajímaví zahraniční hosté pak program perfektně doplňují, právě za jejich účasti vyniknou o to více rozdíly kulturní, jazykové, myšlenkové i profesionální. Náš lednový host, Justin Lavash je toho skvělým příkladem.“

V programu Open Micu se od roku 2007 představilo již více než 270 různých písničkářů. Pozvání přijalo mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Vladimír Merta, Jiří a Zdena Tichotovi, Longital, Feng-yün Song); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Jana Šteflíčková, Vasilův Rubáš, Zuzana Mikulcová, Jan Žamboch nebo Martina Trchová.

Open Mic se koná každou první středu v měsíci v Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská). Nejbližší termíny jsou tedy 2/1, 6/2 a 6/3. Výši vstupného si každý volí sám.

Na počátku Open Micu si jeho zakladatelé, písničkáři Michal Bystrov a Jan Řepka, stanovili jediný cíl: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

Této filosofii plně odpovídají také slova Dany Houdkové: „Je vědecky dokázano, že když zpíváme, jsme méně nemocní, méně podléháme špatným náladám, cítíme se lépe na těle i na duši. Když do zpěvu dáte své srdce a odvahu otevřít něco, co dlouho spalo, je napůl vyhráno.“

Open Mic POTRVÁ dlouhodobě podporují Nadace Život umělce a SAI – Svaz autorů a interpretů.

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Mikrák volný pro každého aneb Voda, samá voda (Slávka -vy-)

» Brněnský Open Mic slaví první narozeniny (Ondřej Machát a Café Práh)

» Nevermore & Kosmonaut – koncert v Brně, Praze, Turnově (FOLKtime.cz)

» Petr Rímský a spol. v Příbrami (Petr Cihelka)

» Open Mic POTRVÁ #52 ve znamení indie-folku a alternativní country (Jan Řepka)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib