gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.08.2014 Pernštejnská fortuna den třetí – večer plný hvězd... (Jana Štěpánková)    PDF Tisk Email
Reportáže
Pernštejská Fortuna
Pernštejská Fortuna
Foto: Ivan Krejza
V pátek 15.8. se na Pernštejnskou fortunu konečně usmálo štěstí v podobě polojasného nebe s hvězdami. Během večerního vystoupení nespadla ani jedna dešťová kapka. Zahráli Petr Rímský, Marien a Spirituál kvintet. Nádvoří pardubického zámku téměř praskalo ve švech a bylo zapotřebí přidat stovku židlí, protože diváci v průběhu první hodiny stále přicházeli.
Večer odstartoval hudebním blokem kytarového mága Petra Rímského. Pro někoho bylo možná překvapením, že následovala legenda českého folku Spirituál kvintet (festivaly obvykle spíše zakončuje), jejíž vystoupení tentokrát přenášel Český rozhlas Hradec Králové na všechny regionální stanice. Bylo vskutku co poslouchat… A i přestože bude Spirituál kvintet slavit příští rok 55 let své existence, její vokály mají pořád obrovskou sílu.

O závěrečnou tečku se postarala domácí kapela Marien, jejíž vystoupení nebylo menším zážitkem než koncert Spirituál kvintetu.. Víťa Troníček v improvizované chvíli, než byla natažena prasklá struna, uchvátil nejen publikum, ale i kapelu zcela novou velice silnou písní. Večer s písničkami se natáhl a nikomu se příliš nechtělo domů

V sobotu 16.8. od 19:30 na nádvoří zámku v Pardubicích vystoupí Michal W. Sedláček, Žamboši a také zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová.

Jana Štěpánková

 

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Jiří Štěpánek jr.  - Rímský, kytarový mág? Možná, ale bejvávalo.   |213.192.37.xxx |27.08.2014 16:02:26
Ohrazuji se ke spojení vystoupení profesionála P.Rímského na Fortuně 2014 s nějakou přebujelou kytarovou magií. Při poslechu všech pátečních konzertů hlavní scény na mne právě zahajující vystoupení P.Rímského a spol. působilo velmi amatérsky a až neprofesionálně. Ani celkový souzvuk Rímský a spol. nebylo pro mne zrovna uchu lahodící. Spíše jsem se nudil a dokonce jsem uvažoval, že se tiše z Fortuny vytratím. Ve srovnání s následujícím programem profesionálního Spirituál kvintetu a ještě následujícími poloamatéry Marien, vyznělo mi vystoupení P.Rímského a spol. na Fortuně 2014 spíše tragicky. Jestli byl někdy P.Rímský kytarově magický, tak od té doby proteklo Pardubicemi v Labi již mnoho metrů kubických vody. K vlastní škodě P.Rímského hlavně. Jiří Štěpánek jr.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib