gototop
23.06.2017 O festivalu, který vás pobaví i skoky do vody (Belmondo)    Tisk
Reportáže
Organizovat každoročně festival více jak dvacítku roků vyžaduje hodně silnou osobnost hlavního pořadatele a lidí soustředěných kolem něho. Jablonský medvídek má štěstí. Libor Donald Kačírek je onou jistotou i v dobách, kdy se dařilo méně. Medvídek si skvělou pověst vydobyl nejen dramaturgií, ale i mnohdy naprosto nečekanými dopředu neplánovanými kousky muzikantů i pořadatelů mimo pódium. A kdyby areál koupaliště uměl vyprávět…Skvělé je, že i po letech to v Jablonném nad Orlicí funguje. Ale k tomu se dostanu.
Hluboké nedorozumění, jistota Jablonského medvídka
Hluboké nedorozumění, jistota Jablonského medvídka
foto: Belmondo
Páteční večerní program složený z účinkujících z blízkého okolí jsme nestíhali, skočmě tedy rovnou do soboty. Medvídek se logicky zaměřuje i na domácí, tudíž dětský program nemůže chybět. Areál koupaliště homemade wife from new zealand takes a small cock in the asspornmobilei blízké okolí poskytuje spoustu možností využití. Vyrazit s celou rodinou nemůže být krokem vedle. Odpoledne zahajovaly místní malé mažoretky a nelekly se ani ještě v té době nepříjemného deště. Následovala mnohačlenná skupina Barbušáci z Domova pod hradem Žampach, dětský soubor, jehož drobné hendikepy naprosto vyvažuje radost a nadšení z muziky, jaké by jim mnohý profík mohl závidět. Hlavní program kolem páté odpolední rozbalila plzeňská Alternativa. Jak sama uvádí, tentokrát ve formátu A4, tedy čtyřčlenné sestavě. Živé, energické vystoupení. Druhé Hluboké nedorozumění je na Jablonském medvídku inventářem. Patří k tomuto festiavalu a vracejí se sem rádi. A je to i slyšitelné.
Stráníci jako vždy skvělí
Stráníci jako vždy skvělí
foto: Belmondo
Následující Godotband přitvrdil, instrumentálně zněl zajímavě, jen škoda že zpěvy ujížděly. Z Českých Budějovic dorazil Spolektiv. O obnovení kapely se už napsalo hodně. Silným jistým výkonem skupina mě opět přesvědčila, že vrátit se a vrátit se veleúspěšně je velkým rozdílem. Spolektivu to šlape, hraje, zpívá a ladí naprosto úžasně. Další jistotou, která snad nikdy nemůže zklamat jsou Stráníci. Dva úžasné hlasy a kytara, při kterých mi došlo, jak rád si vždycky znovu od nich poslechnu písničky, které mě nepřekvapí. Ale dostanou vždycky.
V zákulisí se občas dějí věci! Karel Krakonoš Kyncl napaden neznámou šelmou. Dojde ke změně sestavy skupiny Alternativa?
V zákulisí se občas dějí věci! Karel Krakonoš Kyncl napaden neznámou šelmou. Dojde ke změně sestavy skupiny Alternativa?
foto: Belmondo
Před posledním vystoupením se odehrála komická scénka s hlavním pořadatelem. Letos před začátkem v deštivém odpoledni zachmuřený pesimistický Donald prohlásil, že dorazí-li tři stovky diváků, skočí do bazénu koupaliště. Identifikační pásku s číslem 300 obdržel na pódiu a slib dodržel. A nezůstalo jen u něho. Basák Hlubokého nedorozumění Pavel Škopy Škop ho směle následoval navostro. Navostro se zatím na pódiu zvučilo. Expresivní muzika hrnoucí se z pódia na všechny strany, trošku show, kde nějaký ztracený tón se příliš neřeší. Chcete-li se vytancovat k padnutí, skvělá položka programu.
Noci patřil oheň, brnkání, zpěv, povídání tvrvající až k ranním hodinám.
Jablonský medvídek je festival, který má svou jasnou nezaměnitelnou tvář i atmosféru, která se v čase nemění. Je to skvělá zpráva, protože přijet v polovině června do Jablonného nad Orlicí prostě nemůže být chybou.
Jablonský medvídek
16.-17. června 2017
Jablonné nad Orlicí
areál koupaliště

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib