gototop
04.11.2019 Tak já to doma vyřídil... (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
... a přišel.
Na co, říkáte si?
No přece na křest CD Vyřiďte doma kapely Spolektiv. Jeho 4. díl v pořadí tohoto turné se konal 1. listopadu na univerzitní půdě v Táboře. Hned na úvod dali najevo, že „nemaj žádný limit“ a spustili proud mnohovrstevné poctivé muziky s nespočetnými nástroji, které ovládají Jarda Hnízdil – kytara, akordeon, Martin Jančura – kytara, perkuse a nově i saxofon, Renata Melda Švecová - perkuse, Tonda Vidlák - mnoho fléten, dechový syntezátor, saxofon, Jirka Regásek - pražcová i bezpražcová baskytara, nový perkusista (výrazné oživení!) s čepičkou Radim Pígl a ve dvou písních Honza Malšovský na trombon. To snad hovoří za vše. První tři jmenovaní k tomu přidávají svůj osobitý a podmanivý zpěv.
Spolektiv v Táboře
Spolektiv v Táboře
foto: Spolektiv
Co zaznělo? Z předchozího alba Dej mi tvar píseň Raport, která byla věnována nedávno zesnulé Jitce Šuranské. Zloděj - píseň, jež byla rozpracována před osmnáctiletou hudební pauzou a dodělána po ní. Dále např. Při tanci či osvědčená pecka Lezeš mi na nervy. Samozřejmě došlo i na skladby z nového alba Vyřiďte doma. Blankvers už celkem úspěšně soutěží ve Folkparádě Českého rozhlasu. Nežárlím, Vyřiďte doma, Až se příště narodím, Drž mne doma (přejmenování má na svědomí Martin) či parádní vyháněcí Finito si též postupně najdou své posluchače.
Á propos, posluchači. Těch dorazilo kolem dvouset a pořadatelé museli dodat další židle. A že byli nadmíru spokojeni, to je stoprocentní.
Křtu CD Vyřiďte doma se jako moderátor ujal jeden z dvorních textařů Spolektivu Luboš Šutrák Klejna. Účastnili se jej mimojiné i zástupci sponzorů firem Briklis a Swietelsky či fotograf Daniel Král.
Nutno zmínit, že zvukovou podobu nejen na CD, ale i na koncertě dodal Karel Dřínek. Mistr svého oboru.
Kdo ještě chcete navštívit Spolektivní turné, tak vězte, že je zastihnete 6. 11. v Praze, 10. 11. v Ostravě, 13. 11. v Parbubicích, 20. 11. v Liberci a 23. 11. v Příbrazi - na jejich základně.
Bližší info na www.spolektiv.cz.
Tak to ještě vyřiďte doma.

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Dante písničkář, Spolektiv ReKřest CD ...a ticho v sobě (Jaroslav Hnízdil)

» Poslední pětka za rok 2019 (Miloš Keller)

» Šanson, folk a folklór (Miloš Keller)

» Večery S: Michal W. Sedláček, Saša Niklíčková, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Spolektiv v Balbínově poetické hospůdce (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib