gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.09.2019 Neplánovaná reportáž ze Sezimova Ústí (Pavel Černý)    PDF Tisk Email
Reportáže
Ač jsem původně tuto reportáž neměl v plánu, dojmy z následně zmíněné akce mi nedaly, abych se nepodělil s čtenáři FOLKtimu.
Oč vlastně šlo? Ve středu 25. září zavítala do kina Spektrum v Sezimově Ústí písničkářka Radůza. A s ní se od prvních chvil dovalila spousta energie a živelnosti - a ty ani na okamžik, po celou zhruba hodinu a půl, nikam nezmizely.Lesbian wrestling tag match Radůza se střídavě doprovázela na kytaru, akordeon, piano, ukulele a foukací pianovou harmoniku. Její taneční kreace, a obzvláště s akordeonem, byly obdivuhodné. Zazněly písně nejen z jejího posledního alba Muž s bílým psem (např. John Wood či Za Cukrovou horou), ale i vánoční Madona a Botticelli či starší Jednou to pomine.
Z koncertu Radůzy ve Stříbře
Z koncertu Radůzy ve Stříbře
Zdroj: Tachovský deník, foto: Laco Kajaba
Nutno zmínit i její hudební doprovod. Jedním je Josef Štěpánek, kytarový mág hrající na tři různé kytary a obsluhující i looper. Povětšinou hrál vestoje, při komornějších skladbách usedal na židli. Jeho klidné pojetí bylo zdí, od níž se odrážela radost z muziky směrem do hlediště. Hudební skládačku ještě doplňoval Miloš Dvořáček - hráč na bicí, piano, zvonkohru - velmi často používanou a kazoo. Je to muž velmi obratný a v jedné písni mám pocit, že ke hře použil obě nohy i ruce a ústa.
Radůza není přízniva focení ani nahrávání na veřejnosti. Prý proto, kdyby došlo k nějakému výpadku textu. Což se opravdu povedlo a písničkářka se k naskočení textu protančila. Dala na dobrou radu od baleťáků.
Co říci na konec? Že bylo potřeba tří přídavků, že Radůza je kouzelnice s texty a přírodní živel v dobrém slova smyslu, a že až bude vystupovat někde ve vašem okolí tak neváhejte a běžte se ujistit, zda jsou předchozí řádky pravdivé.

Sdílet na...
Kam dál?

» Radůza - ...při mně stůj (Lucie Endlicherová)

» Domasa, dofrasa, je tu soutěž o andělské cédéčko! (FOLKtime.cz)

» Koncertní sezónu v jihoměstské Zahradě zakončí 15. června Radůza s kapelou (FOLKtime.cz)

» Radůza vydala album Kupředu plout z koncertu se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu (FOLKtime.cz)

» Radůza - Z pohádky do reality (Karel Vodňanský)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib