gototop
26.03.2020 Tempo di vlak jednou v Parníku (Belmondo)    Tisk
Reportáže
Na jeden jediný večer se Tempo di vlak v celé sestavě vrátilo na pódium. V pohodě a formě takové, jako kdyby od jejich posledního vystoupení je dělil týden, a ne víc jako tři roky. Představovat kapelu je zbytečné, nakonec Folktime celou jejich éru mapoval dosti podrobně.
„Nějakou dobu potřebujeme zvolnit, a tak jsme se dohodli na přestávce. Jak bude dlouhá sami nevíme…“, takto se s námi loučili na dobu neurčitou. A ta skončila v neděli 8. března 2020, kdy vyprodaný klub Parník v rámci cestovatelského festivalu Jarní ozvěny patřil návratu kapely s hostem pražským Pacifikem.
Tempo di vlak
Tempo di vlak
foto: autor
Kapela z pódií zmizela, ale potkávali jsme se i tak, S Brumlem a Viki v kapele Dřevo a struny, s Kovbojem a Ájou třeba na cestovatelských přednáškách, se všemi čtyřmi na křtu cédéčka kapely Lístek v Praze. Ovšem hraní v kompletní sestavě se neodehrálo.
Dopředu mě zarazilo místo vystoupení, tedy klub Parník. Určitě by se v Ostravě našel větší sál, nakonec vstupenky se vyprodaly tři dny po oznámení, že se koncert uskuteční. Ale musel jsem dát za pravdu v tom, že ve větším sále kontakt s publikem nikdy není tak blízký.
Večerem příjemně provázel Josef Mlok Grim a zejména vzpomínky stály za to, a to platilo na obě vystupující kapely. Zahajovalo Tempo a večer se naplno rozběhl od prvních tónů.  Kapela přípravu skutečně nepodcenila, proběhlo šest zkoušek, ale to hlavní, co drželo muziku tenhle večer pohromadě bylo kromě muzikantského umění, úplně obyčejné lidské jiskření, viditelná a slyšitelná radost z hraní. Popisovat tedy co v které části vystoupení se vydařilo víc nebo míň naprosto postrádá smysl. O tom tento večer nebyl.
Pacifik
Pacifik
foto: autor
Druhou půli vyplnila dnes už legenda Pacifik. Tony Linhart neztrácí vtip, i když už ho občas potrápí dech a hlas, ale dovedete si představit kapelu bez něho? O to víc je hudebně a pěvecky naloženo ostatním, kteří vystoupení táhnou. Stále pěvecky jistá Helena Maršálková, nejnovější členka kapely zpěvačka Martina Nová (možná ji znáte ještě jako Spurnou z Lístku a Kvokálu) a Honza Andělín Frühwirt, kytarový mág (pamatujete Magison?).
Vždycky jsem obdivoval řadu skvělých nadšených lidiček kolem Tempa di vlak včele s Mirkem Zajacem Dudou, kteří mají svůj dílek na úspěšné cestě kapely. I díky nim se podařilo odehrát více jak stovku vlastních pořadů Tóny cest. A nakonec i díky nim se podařil tento skvělý návrat na pódium. V hledišti jsme jich potkali spoustu.
Na dotaz „tempákům“, zda by šli do dalšího vystoupení například s jinou trampskou kapelou, která si také dává přestávku, rozhodně jednoznačné NE nezaznělo. A to by pro nás, kterým večery a písničky chybí, mohlo být nadějné.
Na Facebooku kapely můžete celé vystoupení Tempa vidět a slyšet v záznamu po kliknutí ZDE
Tempo di vlak: Jarní pozdrav, Poslední vlak, Ohrady z pražců, Nikdy nevíš, Nádraží, Dopisy z luk, První sníh, Tulák po hvězdách, Loď na sever, Jabloň, Před spaním, Slunce žár, Kousek štěstí, Stop do života, Zlatý déšť, Príma den
Klub Parník Ostrava, 8.3.2020, Tempo di vlak a Pacifik
 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Písničky z Leitnerky 2 (Vladimír Béďa Halm)

» Tóny cest č.103 ve čtvrtek 27.1. (Tempo di vlak)

» 47. ročník Porty v Řevnicích se blíží (FOLKtime.cz)

» Podzimní Ozvěny již dnes (Mirek Zajac Duda)

» Trampové, rádio, televize a další v Lucerně (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib