gototop
21.02.2022 Ve jménu streamů - rozhovor – 3. díl (Pavel Černý)    Tisk
Rozhovory
Lucie Redlová
Lucie Redlová
foto: Kateřina Mátlová
V dnešním pokračování rozhovorů s lidičkami, kteří ze svého domova směřovali do našich domovů prostřednictvím streamu je žena. Kromě vlastní tvorby vyznává i tvorbu světově uznávaných interpretů jako jsou Beatles, Sting či další jiní. Nebrání se ani lidovému tónu. Račte se začíst do odpovědí Lucie Redlové.
1. Jak se na každý streamovaný díl připravuješ?
Záleží, co se chystám hrát. Pokud vlastní písně nebo takový mix „k táboráku“, tam ta příprava netrvá zase tak dlouho, ale pokud se jedná o oblíbené písně jednoho umělce či kapely, které věnuji celý stream, tak je ta příprava celkem důkladná. Procházím si chronologicky album po albu a většinou zařazuji z každého aspoň jednu píseň. Tak to aspoň bylo u streamů písní Beatles, Queenů, Stinga či Pink Floyd. Zároveň se to snažím pojmout i trochu edukativně, a to i pro sebe, takže se občas učím i písně, které jsem do té doby vlastně moc neznala, o kterých se nedá říct, že patří k mým nejoblíbenějším. Je to každopádně výzva, ještě mám pár oblíbených muzikantů v záloze; jen se teď připravuji na natáčení nové desky Lidová Redlová, takže nevím, jestli toto jaro vůbec streamovat budu.
2. Co tě během série pořadů nejvíc překvapilo nebo naopak nepotěšilo?
Asi mě překvapilo, že míra mého úsilí se ne vždy rovná míře ohlasu na stream. :-) Například s posledním, kdy jsem hrála písně členů Beatles, ale v sólových kariérách (tedy písně McCartneyho, Lennona atd), jsem se docela zapotila a ze začátku jsem byla možná i trošku zklamaná, že je tam míň lidí než obvykle. A pak si připravím nějakou "blbost", písničky z pohádek pro děti, nebo udělám narychlo stream "táborák" místo zrušeného koncertu, kdy prostě projdu svoje staré zpěvníky a ani se nemusím nic moc učit, a ohlasy mi chodí ještě několik dnů - ale to je život :-).
Příjemným překvapením, na které ráda vzpomínám ještě teď, byla na jaře 2020 účast basisty Petra Vavříka a bubeníka Marcela Gabriela ve dvou mých streamech, věnovaných písničkám kapely Buty. Zahrála jsem si Buty s Butama (Marcel u nich kdysi zaskakoval), komu se to poštěstí? :-)
3. Jakou máš motivaci k dalšímu a dalšímu pokračování?
Lucie Redlová
Lucie Redlová
foto: Ivan Dostál
Když se na jaře 2020 vše zavřelo, tak mě možnost jednoduchého streamování přes mobil z obýváku (i když je mi jasné, že někteří by uvítali větší kvalitu) doslova vrátila do života! Někdo říká, že má ze streamu strach, že tam není ta interakce jako na koncertech, ale já bych řekla, že v něčem je dokonce i větší. Na koncertě lidi sedí a tleskají, ale když na mě bude někdo pokřikovat, co mám zahrát, tak mi to asi úplně příjemné nebude. To na streamu jsou tyto vzkazy žádoucí a naštěstí také četné.:-) Mezi písničkami všechny komentáře procházím, můžu na ně reagovat a opravdu reálně cítím ty lidi na druhé straně.
Také je to pro mě motivace hrát aspoň trochu na kytaru, protože v tom jsem trochu "lata" - když nemám koncerty, tak moc necvičím. Celkem těch streamů bylo za necelé dva roky přes dvacet a bavilo mě na nich všechno: průzkum před streamem (lidi mi dávají tipy na to, co chtějí slyšet), veselá a pohodová atmosféra během vysílání, i to, že si třeba během nich lidi v komentářích povídají se sebou navzájem.
Záznam všech streamů se dá najít zde: https://www.facebook.com/redlovalucie/live_videos/
K dispozici je i tabulka s názvem a datem streamu:
2020
1. Redlová hraje Redlovou od Tucana (2. 4.)
2. Redlová hraje táborák (8. 4.)
3. Mandolínová Redlová (22. 4.)
4. Lidová Redlová (30. 4.)
5. Redlová&Buty hrají Buty (12. 5.)
6. Redlová hraje jukebox na přání (27. 5.)
7. Redlová&Buty hrají Buty II. (3. 6.)
8. Redlová hraje Beatles (27. 10.)
9. Redlová hraje Pink Floyd (10. 11.)
10. Redlová hraje Queen (24. 11.)
11. Redlová hraje Mňágu (8. 12.)
12. Muzikantky, dámy, ženy (15. 12.)
2021
13. Redlová + Tulisová k táboráku (9. 2.)
14. Slovenský stream (2. 3.)
15. Redlová hraje Stinga (16. 3.)
16. Redlová&Garde hrají Redlovou (30. 3.)
17. Písničky z pohádek (13. 4.)
18. Písničky z pohádek II. (27. 4.)
19. Redlová hraje různé písničky (23. 11.)
20. Redlová hraje vánoční písničky (14. 12.)
2022
21. Redlová hraje písně členů Beatles (11. 1.)
Jo, a ještě mám koho oslovit. Tak se těšte.
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Lucie Redlová: Až uzamkneme nebe (FOLKtime.cz)

» Co je nového u ... Indies? (FOLKtime.cz)

» Na Prázdninách v Telči vystoupí přes sto kapel v čele s Tommym Emmanuelem (FOLKtime.cz)

» Folkové prázdniny s láskou a lidskou náklonností 2/4 (Marek Kamínek)

» Výroční koncert 25 let Indies (Přemysl Štěpánek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib