gototop
23.11.2018 Soutěž o album Líška skupiny Plyš (Džexna)    Tisk
Soutěže
„Netřeba kroužit kolem zásadního sdělení. Album Líška skupiny Plyš je pro mne nejvýraznějším debutem na domácí hudební scéně v roce 2017. A jedním z nejlepších alb vůbec. Málokdy se totiž stane, že by se tak dokonale propojily forma s obsahem, instrumentální složka se složkou textovou, síla jednotlivých písní se silou celku. Vlastně co píseň, to potenciální hit, a přitom všechno zapadá do sebe, a album tím pádem není jen sbírkou jednotlivých tracků, ale plnohodnotným uceleným dílem.“ Napsal v recenzi Milan Tesař o albu, které dnes můžete získat v naší soutěži. Celou recenzi si přečtete na webu Rádia Proglas.  
Frýdecko-Místecká skupina Plyš je trio, které tvoří dvě Slovenky usazené v Moravskoslezském kraji, písničkářka a baskyaristka Katka Žilová (Mysami, Pathetic Hypermarket Band, Kofein), akordeonistka Katka Kuchárová (Divozel) a bubeník Tomáš Kothera (Hrozen). Podle vlastních slov hrají asi folk, ale romantiku a melancholii prý nemáme čekat. A proč mají měkký a hebký název? Protože život je tvrdý... A tak ho balí do plyše.
Album Líška obsahuje 10 písní z autorské dílny Katky Žilové, nahrávalo se ve studiích Mroš v Ostravě a Nad Rybníkem ve Frýdku-Místku. Katku Kuchárovou při studiových pracích zastoupil na akordeon Vojta Drnka. Booklet obsahuje texty ve slovenštině a také do angličtiny přeložené Mílou Proškem. V roce 2017 album vyšlo u Sweetsen Records.
Ať už jste fanoušky Plyše, ale album ještě nemáte, nebo jste ještě neslyšeli a chcete si rozšířit hudební obzory, naše soutěž je tu pro vás! Album vám mohu jen doporučit!
Plyš - Líška
Plyš: Líška
Vydavatel: Sweetsen Records
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 8,25/10
Seznam písní: Po kryhách - On Floes  • Franforce - Shreds • Vosk a pena - Wax and Foam  • Líška - Fox •  • Kamikadze - Kamikaze • Konečná stanica - Terminal Station • Napospas - At Mercy • Možno by to stálo za ten pocit... - It Could Be Worth That Feeling... • Neprestáva pršať - Rain Continues • Rozprávaj príbeh - Tell the Story


Na soutěžní otázku odpovídejte mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz do NEDĚLNÍ půlnoci (25. listopadu). Do předmětu napište SOUTĚŽ. Správné znění odpovědi a jméno výherce uveřejníme v pondělí 26. listopadu v diskusi pod soutěží. Přejeme hodně štěstí!
V rámci dua Kofein před lety vznikly písně Po kryhách a Neprestáva pršať, které najdeme na albu Líška. Jak se jmenuje hudebník, se kterým tvořila Katka Žilová duo Kofein?

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |26.11.2018 10:19:22
Oliver Sinay, to je správná odpověď. Vylosovaným vítězem je Cejvik. Blahopřejeme a všem soutěžícím děkujeme za účast!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib