gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.11.2018 Soutěž o CD Jindry Černohorského (Džexna)    PDF Tisk Email
Soutěže
Tento týden jste si u nás přečetli obsáhlou recenzi Miloše Kellera pod názvem Sólisti 2017- 2018  na alba několika písničkářů. Posledním albem recenze je Jindra Černohorský, deska autora téhož jména, která vyšla v roce 2017 ve vydavatelství Rosa Music.
Na albu najdeme celkem 10 písní Jindry Černohorského a natočila je kapela v obsazení: Jindra Černohorský (akustické kytary a zpěv), Štěpán Plicka (klávesy, syntezátory), Petr Mlích (baskytary) a Robert Prokopec (bicí a perkuse). Na albu hostuje Jana Lota (zpěv), Miroslav Krátký (el. kytara) a Vojtěch Jindra (dobro). Produkci, mix a mastering měl na starosti Boris Carloff a natáčelo se ve studiu Soundevice Praha.
Jindra Černohorský s kapelou v roce 2014 vyhráli oblastní kolo Porty v Pardubicích a postoupili do Národního finále v Řevnicích. V roce 2015 zvítězili v oblastním kole v Nymburce a dostali se do Mezinárodního finále v Ústí nad Labem, kde za píseň Ex post získali cenu Českého rozhlasu Sever.
V Hodnocení desek 2017 se sice album Jindra Černohorský umístilo v druhé polovině tabulky, za poslech ale stojí i přes jistou nevyváženost. Názor Miloše Kellera z recenze znáte, další z hodnotitelů Tomáš Doug Machalík (Choroši) v připojeném slovním hodnocení k desce napsal: "Mainstreamový moderní folkrock s výborně zpívajícím Jindrou Černohorským a doprovodnou kapelou. Texty jsou zčásti křesťanské, obecně však dost prvoplánové a plné frází, často navíc zbytečně opakovaných pořád dokola." A připojme názor do třetice. Další z hodnotitelů - Milan Tesař z Radia Proglas - zakončil recenzi alba  těmito slovy: "Album Jindry Černohorského není sice po hudební stránce novátorské a nepřináší ani šokující příběhy. Svou nenucenou samozřejmostí a prostotou příběhů jde vstříc svým posluchačům.  Je však současně ukázkou kvalitního písničkářského a muzikantského řemesla a důkazem, že i u nás se mohou křesťanská scéna a svět populární hudby (zde zosobněný právě vyhledávaným producentem Carloffem) navzájem inspirovat a obohacovat."
Chcete-li si udělat svůj názor na album, poslechněte si jej. Stačí vyhrát.
Jindra Černohorský - Jindra Černohorský
Jindra Černohorský: Jindra Černohorský
Vydavatel: Rosa Music
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 5,64/10
Seznam písní: Pěšák • Žalm 13 • Vzala jsi mi srdce • Lež • Slzy • Kdo jsem já? • Labutě • Sny • Léto • Vzpomínky
Co o albu napsal Miloš Keller: "Standardní písničkářská výpověď." (6 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 




Na soutěžní otázku odpovídejte mailem na adresu soutezzavináčfolktime.cz do NEDĚLNÍ půlnoci (2. prosince). Do předmětu napište SOUTĚŽ. V pondělí 3. prosince uveřejníme v diskusi pod soutěží správné znění odpovědi a vylosované jméno výherce. Přejeme hodně štěstí a spokojený Advent!
Ve které křesťanské televizi je Jindřich Černohorský redaktorem?
a) TV Noe
b) HopeTV
c) TV 7

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Džexna   |Manager |03.12.2018 09:08:16
V HopeTV, to je správná odpověď a vylosovaným výhercem je Jirka V. Blahopřejeme! Už v pátek bude další soutěž.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib