gototop
08.08.2011 Spirituál kvintet a Marien na zámku (Ivan Kurtev)    Tisk
PR
Koncertní večer se koná v rámci projektu FOLK ŽIJE! Jedná se o širokou kampaň, sdružující kapely, akce, festivaly a příznivce za účelem popularizace tohoto žánru, přičemž si klade za cíl upozornit na mladou folkovou scénu. Projekt zahájil již v prosinci minulého roku kampaní v Pardubicích a do projektu se postupně aktivně zapojují hudební skupiny po celé republice, stejně tak žánrové koncerty a festivaly. S nápadem přišla pardubická skupina Marien kolem písničkáře a hudebního publicisty  Víti Troníčka. Po boku Marien a Pavučiny z Pardubic stanuli další mladí, jako jsou například Žamboši ze Vsetína, Passage- Prahy, nebo Stráníci z Litvínova.
Spirituál kvintet a Marien v Pardubicích
Spirituál kvintet a Marien v Pardubicích
Z „ostřílených pardálů“ jako první stanul Pavel Žalman Lohonka a mezi dalšími jsou například Nezmaři, Slávek Janoušek nebo Spirituál Kvintet, a celá řada dalších co se nestydí za to že jsou folkaři.

Kulturní program na zámeckém nádvoří  má zajistit určitou kulminaci celého projektu a má přímou návaznost na promenádní koncerty s názvem Folk na Příhrádku (31.7. a 28.8). Jde o realizaci společného koncertu  hvězdy české folkové scény Spirituál kvintet a skupiny Marien. Bude se konat v neděli 14.8. od 19:00 v úžasném prostředí na nádvoří Zámku Pardubice. Spojení folkové hudby a romantických prostor historických objektů, zajímavé nasvícení a kvalitní zvuk jistě dokáže vytvořit neopakovatelnou atmosféru a jedinečný zážitek. Kapacita míst v hledišti je ovšem omezena proto rozhodně doporučujeme využít možnosti zakoupit si vstupenku v ceně 180,-Kč v předprodeji Informačního centra na nám. Republiky v Pardubicích, nebo v pokladně na zámku.

Více na www.folkzije.cz

Sdílet na...
Kam dál?

» Do Náměšti za Folkovým špízem (Marek Kamínek)

» Prosincový Večer S: Marien a Večerní eSo (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

» Fotostřípky z Porty v Řevnicích (Renata Králová)

» Projděte se 2. Folkovou pasáží již tento víkend (FOLKtime.cz)

» Nové dvojalbum Hradišťan & Spirituál kvintet & Dagmar Pecková (Indies Scope)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib