gototop
19.10.2022 Když Jen tak tak podpoří 4zdi (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Jen tak tak
Jen tak tak
foto: Standa Tošner
Folk mezi řekami
 je již zavedená značka ve Veselí nad Lužnicí. V pátek 14. října tam v dalším dílu přivítala pořadatelská kapela Jen tak tak svoje kamarády od Pelhřimova - 4zdi.
Lenka a Karel
Lenka a Karel
foto: Standa Tošner
Tradiční začátek s tradičním špičkováním kapelníka z donucení Pavla Jarčevského a vícekapelnice Lenky Martinů připadl na Jen tak tak. Kdo se těšil na obvyklé pecky, jako například O šálku na kávu, Scházíš mi lásko či Z nadhledu, byl maximálně spokojen. Došlo však i na jednu oprášenou píseň z dávných dob, která v této sestavě zazněla vlastně premiérově (Říjnová sobota). Za další premiéru lze také označit i první hraní Katky Maříkové na scéně kulturního domu. Svými různými flétnami podporuje zvuk kapely od léta a její dechový syntezátor ve skladbě Teď říkám si ne sem zapadl jak zadnice na hrnec. Třetí premiérou může být i celkem dost slov od bicmena Karla Metelce, který dostatečně využíval připojený mikrofon. Basák Luboš Kalvas tradičně - hlasem - mlčel. Poslouchat a vnímat jentaktačí energii a zápal rozhodně není Ztracenej čas
4zdi
4zdi
foto: Standa Tošner
Diváci před zdmi
Diváci před zdmi
foto: Standa Tošner
Jako kuriozitku lze uvést, že jedna z Pavlových kytar je vyrobená Hynkem Pavlů, kapelníkem 4zdí. Ten samozřejmě ovládá kytaru. Dalšími členy jsou Petr Sejk (kytara a baskytara), Zuzana Žižáková (perkuse) a Daniel Edr (mandolína). Všichni i zpívají, i když Dan jen výjimečně. Charakteristikou textů party z Vysočiny jsou příběhy. Příběhy, které může zažít kdokoliv z nás. Pláč i smích je velmi aktuální do dnešní doby. Umět se životem prát a pravdou nechat se vést, víru mít a bláznům se smát. Přesýpací hodiny jsou rovněž poplatné současnosti. Ukazuje, že se stále víc hůř rozeznává, co je správné a co ne. Anebo, že je potřeba si život odlehčit a dát si Víno pro zasmáníLabyrint zisků a ztrát občas potká každého z nás a pak to vypadá, že nás veze Rychlodráha Happiness. Prostě Nic nenaděláš.
Co o nich ještě říci? Že Petr se neumí oblékat, a když přijede někam hrát, půjčí si tričko (viz zde). A těšte se, připravují nový hudební nosič. 
Další díl bude v povánočním duchu spojený se silnými texty. 29. prosince bude hostem Jen tak taku písničkář Jiří Smrž. Račte zapsat do svých kalendářů.
Snímky tradičně s nonšalancí sobě vlastní pořídil Standa Tošner.

Sdílet na...
Kam dál?

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 8. (Pavel Černý)

» Okénko Jardy Hnízdila a jiné zajímavosti - 20. (Pavel Černý)

» Folk mezi řekami - 4.díl (Pavel Černý)

» Jen tak tak, aneb To není jen tak. Tak... (Pavel Černý)

» Rybníkáři mezi řekami, to nebylo Jen tak (tak) (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib