gototop
03.02.2014 Malina Brothers mají Rychlejší koně (Džexna)    Tisk
Reportáže

Malina Brothers absolvovali v minulých dnech osmidenní turné po Česku a Moravě, aby pokřtili své CD Rychlejší koně. Třetí zastávkou koncertní šňůry se 21. ledna stala pražská vyprodaná Malostranská beseda. Kmotrem CD zde byl Wabi Daněk. To už víte z našich aktualit. Jak jsem turné pilně sledovala na Facebooku, vyprodáno bylo na všech koncertech, které absolvovali. Turné uzavřeli v Náchodě, odkud Malina Brothers – tři bratři Malinové Luboš, Pavel a Pepa a Pája Peroutka pocházejí.

Malina Brothers
Malina Brothers
foto: Renata =o)

Své první společné veřejné vystoupení v létě 2010 brali spíše jako jednorázovou akci. Zahráli známé a méně známé písničky a instrumentálky, na kterých vyrůstali, a bavilo je to stejně, jako diváky. Následovala další pozvání na účinkování a zájem diváků a pořadatelů vyústil v natočení CD Rychlejší koně, živě, ve studiu Jirky Maška, které na sklonku loňského roku vydali.

Muzicírování nejstaršího Luboše a prostředního Pavla se rozvíjelo právě v domovských východních Čechách na trampské osadě Rabiš, kde Luboš začínal jako houslista. Seznámili se s Mirkem Skunkem Jarošem, jehož písničky a české texty vesměs americké country u nás během let z lidověly, ačkoliv on sám od roku 1980 žije v Německu. V roce 2002 Luboš Malina produkoval CD Nech svět, ať se točí dál s Wabi Daňkem jako ideálním interpretem Skunkových písniček, na tuto spolupráci navázali dalším CD A život běží dál (2009). A proto nepřekvapí, že CD Rychlejší koně, které také Skunkovy písničky obsahuje, pokřtil v Malostranské besedě právě Wabi Daněk a také dvě jeho písničky Montgomery a Lady Yesterday zazpíval. Z křtěné desky pánové zahráli snad vše, včetně titulní písničky Rychlejší koně, půvabné instrumentálky Flowers of Edinburgh, Smetanovy Skočné nebo nejkouzelnější písně alba When Come Back Down Tima O´Briena s Pájou Peroutkou a Pepou Malinou. V instrumentálce Pavel Bobek Medley připomněli písně nedávno zesnulého zpěváka, se kterým je pojilo přátelství do jeho posledních dnů. Ze Skunkových textů došlo na Jackson nebo jeho první text Důl McLaren. S chutí si zahráli i písničku od kamaráda Huňáče Stín, stín stará řeka z Lubošových klukovských let v kapele Kliďánko a bráchové z Náchoda se rozloučili písničkou Návrat od skupiny Scarabeus.

Všichni protagonisté skupiny Malina Brothers jsou především vynikajícími instrumentalisty, slyší na sebe dokonale, skladby šperkují sóly na banjo, kytaru a irskou píšťalu (Luboš), akustickou a elektrickou kytaru a autoharfu (Pavel), housle (Pepa) a kontrabas (Pája). Jejich hra působí lehce a je doprovázena úsměvy na tvářích na podiu i na tvářích soustředěných a spokojených diváků v hledišti. Perfektní instrumentální sehranost bluegrassových nástrojů a neokázalý přirozený zpěv jako v náchodské hospůdce Peklo, kde se scházívali, si získaly nejen diváky v Malostranské besedě, ale i na všech koncertech právě skončeného turné.

Soustředěný Luboš
Soustředěný Luboš
foto: Renata =o)
Usměvavé vrásky Pavla
Usměvavé vrásky Pavla
foto: Renata =o)
Výtečný tenor Pája
Výtečný tenor Pája
foto: Renata =o)
Pepa a jeho líbezné housle
Pepa a jeho líbezné housle
foto: Renata =o)
Wabi Daněk křtí Rychlejší koně, asistuje Pepa, který celé turné organizačně zajišťoval, a Pavel…
Wabi Daněk křtí Rychlejší koně, asistuje Pepa, který celé turné organizačně zajišťoval, a Pavel…
foto: Renata =o)
…který pokřtěné CD odhodil v dál
…který pokřtěné CD odhodil v dál
foto: Renata =o)
Kmotr v černém Wabi Daněk
Kmotr v černém Wabi Daněk
foto: Renata =o)
Baví je to!
Baví je to!
foto: Renata =o)
Bráchové z Náchoda
Bráchové z Náchoda
foto: Renata =o)
Fotky pořídila Renata =o)

Sdílet na...
Kam dál?

» …je to dobrý, ještě hoří. (Jupp)

» Kantoři se vracejí (Karel Vidimský – Cimbura)

» OKolo Třeboně 2015 : Hledáme 7 statečných (FOLKtime.cz)

» Banjo Jamboree aneb na koupališti s nejstarším (Tomáš Hrubý)

» Nedělní ráno znělo ve čtvrtek (Tomáš Pohl)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib