gototop
01.08.2019 Po stopách Folkové růže (Pavel Černý)    Tisk
Reportáže
Flow track
Flow track
foto: Rejka Balcarová
Žirovnice - to je místo, kde vždy končila Folková růže. I když už festival není, je zde i nadále zájem o koncerty, které tu vždy absolvoval Pavel Jarčevský, dříve s Jentaktakem, dnes s kapelou Flow track. Tak se i stalo 27. července v žirovnickém hradním sále spolu s hostem, vokální kapelou Pětník.
Flow track, to je Pavel Jarčevský – zpěv,kytara, Iva Hovorková – zpěv, kytara, flétny, piano, Karel Metelec – perkuse, občasný zpěv a Luboš Kalvas – baskytara. Hrají vlastníTattooed suspension bondage of slave Reversa in caning and tit torturepornmobile i převzaté skladby od (dle P. J.) pesimistického folku po irskou muziku. Až vypovídá o rozchodu dvou lidí, Apage satanas – blues, jak může takový rozchod dopadnout, Jak se mám - kde se dá jít cestou známou, či zamilovaná Neutrální pásmo od Vladimíra Vysockého. Instrumentálka Jízda králů v irském hávu jako by se hodila do zámeckého prostoru. To jsou stěžejní písně kapely. Mají jednotný podtext - jsou ze života, probírají jeho úskalí či lásky. Vloni vydali demosnímek Až...
Pětník
Pětník
foto: Rejka Balcarová
Pětník
měl ten den trochu honičku. Na Vysočinu dorazil ze 115 km vzdáleného Vysokého Chlumce, kde též vystupoval. Což je i důkazem toho, že uskupení se úspěšně restartovalo a stoupá na žebříčku zájmu velmi rychle. Svými dobře propracovanými hlasy to Pětník rozjel Tunelem jménem čas, přidal nadějnou železniční Blues železničního mostu, občerstvil se u Prodavače limonád nebo použili Konvičku na čaj a zakončili jedinou nepřevzatou skladbou, že doma je nejlíp (název bohužel nevím). Pětník - to jsou čtyři zpěváci (Honza Hučín – bas, Alena Čápová – alt, Jana Perníková – soprán, Standa Kneifl – tenor), ale na jevišti jich bylo šest. A navíc - výborný zvukař Pepa Balcar, který s Pětníkem natočil jejich nejčerstvější album 20/19, byl jmenován pátým členem kapely. Tak si ty počty přeberte.

Sdílet na...
Kam dál?

» Skupina Pětník přerušuje na neurčitou dobu činnost (Honza Hučín)

» Flow Track v. Jen tak tak, aneb Návrat k původnímu názvu (Pavel Černý)

» Pětník a Tó Víš již tento čtvrtek 9.6. na Toulcově dvoře (FOLKtime.cz)

» Vánoční Šantré s Pětníkem již tento pátek (Šantré)

» Po škole... (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib