gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.04.2022 Slunovrat přiváží Truffaze, Kollera, La Putyku, Mawera a další hvězdy (Vašek Müller)    PDF Tisk Email
Festivaly
Festival se v nejlepší kondici stěhuje do Opavy a nabízí skvělou zábavu i inspirativní setkání.
Světová jména i nové neokoukané tváře, inspirativní přednášky a besedy s řadou výjimečných osobností, tradičně vytříbená gastronomie včetně několika zbrusu nových překvapení. Tým festivalu Slunovrat (dříve Hradecký slunovrat) celý rok intenzivně pracoval na tom, aby byl letošní v pořadí již devátý ročník pro všechny návštěvníky opět výjimečným zážitkem. Už jen tři měsíce a Slunovrat otevře své brány.
Poprvé v historických kulisách Opavy
Hlavní scéna bude v Minoritské zahradě
Hlavní scéna bude v Minoritské zahradě
archiv Slunovratu
Stěhování festivalu Slunovrat z Hradce do Opavy si vyžádala rekonstrukce hradeckého zámku. S tím souvisí také „postřižiny“ názvu festivalu – z Hradeckého slunovratu se stal Slunovrat. Mnoho našich návštěvníků už stejně v hovorové řeči název Hradecký slunovrat zkracovalo na jednoduchý Slunovrat, a tak věříme, že to tak zásadní změnu nepřinese. A zatímco se název festivalu zkrátil, nové prostory naopak návštěvníkům výrazně po všech stránkách zvětší komfort a pohodlí. Jednotlivé scény se nacházejí v krásných historických prostorách v samém centru Opavy v místech, kam se často běžný návštěvník města nedostane, například v zahradě Minoritského kláštera i v jeho obvykle nepřístupných gotických sálech, na historickém nádvoří sousední Slezské univerzity i v její půvabné zahradě. Pro diváky se otevře také nádvoří církevní konzervatoře, barokní krása kostela svatých Janů i nádvoří Mendelova gymnázia.
Tradičně nabitý program
Erik Truffaz quartet
Erik Truffaz quartet
archiv Slunovratu
A nejen to - dosud odtajnění interpreti naznačují, že opět poroste i kvalita. Slunovrat přiveze do Opavy světová jména, například francouzskou jazzovou hvězdu Erika Truffaze nebo britského spisovatele Simona Mawera, autora knihy Skleněný pokoj a dalších bestselerů. Vedle již zveřejněných jmen jako jsou například David Koller, Hudba Praha band, Radůza, Clarinet Factory, Kill the Dandies!, František Skála a Provodovjané, špičková makedonská dechovka Džambo Aguševi Orchestra, Jiří Dědeček, Jaromír 99 nebo Marek Orko Vácha či Anna Hogenová to bude také světovou slávou ověnčený Cirk La Putyka nebo divadlo Simony Babčákové. Společně oslavíme šedesátiny Petra Linharta, který vystoupí sólově i se svou skupinou Majerovy brzdové tabulky. Ředitelka partnerské Letní filmové školy Uherské Hradiště Radana Korená vybrala a pro Slunovrat uvede velmi zajímavé filmy. A těšit se můžete na další velmi příjemná překvapení, sledujte náš facebook.
Nová překvapení
Filmy se na Slunovratu budou promítat v Minoritském klášteře
Filmy se na Slunovratu budou promítat v Minoritském klášteře
archiv Slunovratu
Ke všem osvědčeným scénám letos Slunovrat přidává čtyři premiéry. Debatní scénu Salon Mechtilde doplní Scéna Joy Adamson, kterou otevře debata s autorkou knih o této slavné opavské rodačce Zuzanou Beranovou. Pozveme Vás do chátrajícího Kostela sv. Janů, který jsme převzali do své péče a opravujeme ho a vracíme zpět do života. Kromě několika debat v něm bude vojenský kaplan a člen organizačního týmu Slunovratu Kamil Vícha na závěr festivalu sloužit mši svatou. Baristka Šárka Bolatzská Slunovrat provoní proslulým Coffee festivalem i skvěle obsazenou gastro scénou a v neplaceném prostoru se nově představí celá řada charitativních organizací v Zóně charitní inspirace. „Jako její host vystoupí publicista Jeroným Janíček s tématem, které je bohužel velmi aktuální, a tím je nárůst úzkostných poruch u dětí a mladistvých v době koronakrize a nyní také v souvislosti s válkou na Ukrajině,“ doplňuje za tým Slunovratu Ivo Mludek.
Těšíme se na vás poslední víkend v červnu
Tři dny plné hudby, besed, výstav, skvělého jídla a vybraného pití i programu pro děti v historických kulisách Opavy je tím nejlepším vstupem do léta. Slunovrat proběhne v termínu od 23. do 25. června a pořadatelé věří, že vás jeho program opět nadchne.
Stránky festivalu: www.hradeckyslunovrat.cz 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib