gototop
05.05.2023 Ženfest pod třešní (Martina Trchová)    Tisk
Festivaly
ŽENFEST 2013
ŽENFEST 2013
ŽENFEST je jakousi oslavou ženské autorské tvorby (a to nejen hudbení). Někdy v roce 2020 jsem zjistila, že v mém přehrávači se často točí skvělé desky nejrůznějších žen-písničkářek-autorek a že by se mi líbilo vyrazit na nějaký festival, kde bych jich mohla slyšet více pohromadě. Ta představa mne uchvátila natolik, že jsem se rozhodla takovou akci uspořádat sama.
A tak vznikl ŽENFEST POD TŘEŠNÍ, který se od roku 2021 odehrává každoročně v květnu na mé zahradě v Brně Obřanech. Letos v sobotu 13. května
Na programu jsou:
Dorota Barová Trio - česká violoncellistka a zpěvačka, která je vedle své úspěšné sólové dráhy známá především z dua Tara Fuki, jazzové kapely Vertigo či projektu členů kapely Korben Dallas, Tugriki, a je také stálou členkou kapely Anety Langerové. Své autorské písně a texty vydala již na dvou albech Iluzja (v roce 2018 ocěněné cenou Anděl) a Dotyk (2021).
Nina Rosa - pod tímto názvem se skrývá slovenská zpěvačka a houslistka žijící v Praze, Nina Marinová. Nina ve svých písních kombinuje různé styly od jazzu, swingu, reggae po folk. Na scéně je od roku 2016, se svou kapelou odehrála víc jak 130 koncertů v regionu V4 a poštěstilo se jí účinkovat na nejednom prestižním festivalu (Pohoda (SK), United Islands (CZ), Akkordeon festival (AT), Prázdniny v Telči, Boskovice,…). Na Ženfestu vystoupí sólo. Nina vydala v roce 2019 své debutové album Discover.
13. května, Trchova zahrada
13. května, Trchova zahrada
Nika
- definovat žánr u ostravské zpěvačky a písničkářky Veroniky Borákové alias NIKA lze jen velmi obtížně. Avšak spojení moderního popu se silnými jazzovými prvky, do něhož je přimíchána trocha typického písničkářství, ale také i špetka klasiky by mohlo být pro vytvoření představy dostačující. Čerstvá absolventka Janáčkovy konzervatoře má už za sebou velmi zajímavou debutovou desku FLESH & SOUL, která už stihla získat prestižní cenu Jantar v kategorii populární hudby. Největší devizou Niky je její nádherný sametový hlas, výborná angličtina a její autentičnost.
Anna Beata Háblová - je básnířka, slamerka, spisovatelka, architektka a urbanistka. Kromě svých trefných a fascinujících slamů, které letos předvede na Ženfestu, představí také scénickým čtením svou románovou prvotinu Směna (Host, 2022).
Martina Trchová - a já jsem písničkářka, zpěvačka, kytaristka, ale také výtvarnice a hudební běženkyně z Prahy, která nalezla svůj nový domov v Brně :-) Na letošním Ženfestu do třetice pokřtím svou obrazovou knihu Babi (HOST, 2023) a zazpívám několik písní v předporodních aranžích :-)
KDY: 13. května v 16 hodin
KDE: Trchova zahrada, Zlatníky 1
VSTUPENKY: Předprodej ZDE
Nesmírně ráda vás uvidím!
S pozdravem
Martina Trchová
www.trchova.cz 
Více na: https://trchova.cz/zenfest/

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib