gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.05.2023 Ženfest pod třešní (Martina Trchová)    PDF Tisk Email
Festivaly
ŽENFEST 2013
ŽENFEST 2013
ŽENFEST je jakousi oslavou ženské autorské tvorby (a to nejen hudbení). Někdy v roce 2020 jsem zjistila, že v mém přehrávači se často točí skvělé desky nejrůznějších žen-písničkářek-autorek a že by se mi líbilo vyrazit na nějaký festival, kde bych jich mohla slyšet více pohromadě. Ta představa mne uchvátila natolik, že jsem se rozhodla takovou akci uspořádat sama.
A tak vznikl ŽENFEST POD TŘEŠNÍ, který se od roku 2021 odehrává každoročně v květnu na mé zahradě v Brně Obřanech. Letos v sobotu 13. května
Na programu jsou:
Dorota Barová Trio - česká violoncellistka a zpěvačka, která je vedle své úspěšné sólové dráhy známá především z dua Tara Fuki, jazzové kapely Vertigo či projektu členů kapely Korben Dallas, Tugriki, a je také stálou členkou kapely Anety Langerové. Své autorské písně a texty vydala již na dvou albech Iluzja (v roce 2018 ocěněné cenou Anděl) a Dotyk (2021).
Nina Rosa - pod tímto názvem se skrývá slovenská zpěvačka a houslistka žijící v Praze, Nina Marinová. Nina ve svých písních kombinuje různé styly od jazzu, swingu, reggae po folk. Na scéně je od roku 2016, se svou kapelou odehrála víc jak 130 koncertů v regionu V4 a poštěstilo se jí účinkovat na nejednom prestižním festivalu (Pohoda (SK), United Islands (CZ), Akkordeon festival (AT), Prázdniny v Telči, Boskovice,…). Na Ženfestu vystoupí sólo. Nina vydala v roce 2019 své debutové album Discover.
13. května, Trchova zahrada
13. května, Trchova zahrada
Nika
- definovat žánr u ostravské zpěvačky a písničkářky Veroniky Borákové alias NIKA lze jen velmi obtížně. Avšak spojení moderního popu se silnými jazzovými prvky, do něhož je přimíchána trocha typického písničkářství, ale také i špetka klasiky by mohlo být pro vytvoření představy dostačující. Čerstvá absolventka Janáčkovy konzervatoře má už za sebou velmi zajímavou debutovou desku FLESH & SOUL, která už stihla získat prestižní cenu Jantar v kategorii populární hudby. Největší devizou Niky je její nádherný sametový hlas, výborná angličtina a její autentičnost.
Anna Beata Háblová - je básnířka, slamerka, spisovatelka, architektka a urbanistka. Kromě svých trefných a fascinujících slamů, které letos předvede na Ženfestu, představí také scénickým čtením svou románovou prvotinu Směna (Host, 2022).
Martina Trchová - a já jsem písničkářka, zpěvačka, kytaristka, ale také výtvarnice a hudební běženkyně z Prahy, která nalezla svůj nový domov v Brně :-) Na letošním Ženfestu do třetice pokřtím svou obrazovou knihu Babi (HOST, 2023) a zazpívám několik písní v předporodních aranžích :-)
KDY: 13. května v 16 hodin
KDE: Trchova zahrada, Zlatníky 1
VSTUPENKY: Předprodej ZDE
Nesmírně ráda vás uvidím!
S pozdravem
Martina Trchová
www.trchova.cz 
Více na: https://trchova.cz/zenfest/

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib