gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.07.2023 Chystáte se na letní festivaly? Nezapomeňte na Mohelnický Folkfest (Tomáš Hrubý)    PDF Tisk Email
Festivaly
logo mohelnicky folkfest
logo mohelnicky folkfest
Festivalová sezóna se nám začíná příjemně rozjíždět, nicméně dovolte mi nyní upřít Vaši pozornost na sám konec prázdnin. Přemýšlím, hledám v archivu, odkdy trávím poslední prázdninový víkend v Mohelnici a vychází mi buď rok 2004 nebo 2005. Prostě hodně dávno. (A jezdil bych tam jistě ještě déle, kdyby ve stejnou dobu nebyl kdysi ještě dávněji famózní Dobrofest v Trnavě, na kterém jsem asi slyšel nejvíc všech možných světových akustických hvězd…). Já vím, byla to tehdy na stejném místě jiná akce v jiných kulisách, více barvitých a košatých, plná různých tradic a zvláštností. Ale to nejdůležitější zůstalo: zavedený festival úctyhodné velikosti (s dvěma scénami), se kterým se v malých českých poměrech může poměřovat málokterý další, způsob dramaturgie, který se sice pootáčí, ale zvolna, bez revolučních skoků, řada dalších trvalých příchutí a vůní, na které v Městských sadech v Mohelnici můžeme stále narážet. To, že Mohelnický dostavník vystřídal bez pauzy (v covidovém roce 2020!) Mohelnický folkfest považuji na poli folkových festivalů za počin desetiletí a jsem za něj pořádajícímu Honzovi Štaiglovi a kapele Madalen velmi povděčen.
To hlavní za čím do Mohelnice jezdíme, je ovšem muzika, různých stylů, ale taky velikostí. Od kapel ze soutěže, která byla na Folkfestu zachována pro vyloženě mladé kapely, přes kapely středního doletu náhle se zjevující i dlouhá léta své hudební políčko obdělávající, až po hvězdy žánru, kterých bylo v Mohelnici vždy nadstandardní množství. Které z těch, co se v Mohelnici pravidelně střídají, to budou letos, už víme: Robert Křesťan & Druhá tráva, Žalman & spol., AG Flek, Roman Horký a Kamelot, Poutníci, Pavlína Jíšová & BABABAND, Folk Team, Marien a Víťa Troníček, Devítka. Hradišťan s Jiřím Pavlicou patří do naší špičky stoprocentně taky, jenom jsem přesvědčen, že nenavštěvoval Mohelnici příliš často; o to víc se na ně těším. A mezi v Mohelnici pravidelně koncertující určitě nepatří Banjo Band Ivana Mládka: vzhledem k významu jeho dědictví z nějakých těch 70. let a hlavně možná vzhledem k věku protagonisty se na ně těším snad ještě víc.
Jména dalších účinkujících pořadatelé zatím neodhalili, ale slibují, že jich bude jako obvykle více než čtyřicet. Vřele doporučuji, rezervujte si víkend 1. – 3. září, tedy pátek 1. a sobotu 2. na Mohelnický folkfest; kdo můžete přijet už ve čtvrtek, uslyšíte také velmi zavedený koncert na nádvoří hradu Bouzov. Cena základní vstupenky (na celý festival do Mohelnice) je v tuto chvíli 750 Kč, tedy znatelně méně, než kolik byste zaplatili na místě. Ceny dalších možných vstupenek, jakož i různé užitečné informace najdete na www.folk-fest.cz.
-toh-
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Mohelnický Folk Fest: 2. ročník nic nepoztrácel, naopak (Tomáš Hrubý)

» Událost roku: Mohelnický FolkFest poprvé…! (Tomáš Hrubý)

» Na konci srpna se nejlépe hraje v Mohelnici (Tomáš Hrubý)

» Mohelnický FolkFest je vyprodaný, o vítězi Ceny Nadace ČEZ rozhodnou diváci (Vladislav Sobol)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
2728  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib