gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.04.2016 Přijeďte na 41. ročník Festivalu trampských písní (Kamarádi Festivalu Trampských Písní)    PDF Tisk Email
Festivaly
Ahoj kamarádi, příznivci trampské písně, zveme Vás na 41. ročník Festivalu trampských písní – akce, která má dlouholetou tradici a koná se vždy poslední květnový víkend v Horním Jelení na Pardubicku (letos tedy 27. - 29. května 2016).
V loňském roce jsme oslavili čtyřicáté výročí festivalu netradičně, a to nesoutěžní přehlídkou vítězných kapel z proběhlých ročníků festivalu. Měli jsme možnost poslechnout si trampskou píseň od různorodých interpretů, ať už klasicky trampských kapel s tradičním podáním trampských písní, ale i méně tradičních trampských kapel, jejichž zaměření je žánrově různorodější a tedy i reprodukce písní je ovlivněna jinými hudebními prvky. Na festivalovém podiu se střídali zástupci starší i mladší generace. Mnohaleté fungování festivalu jsme oslavili také křtem festivalového CD.
40. ročník festivalu je úspěšně za námi a proto jsou již naplno rozjeté přípravy dalšího ročníku festivalu, který je specifický tím, že ho doprovází řada trampských tradic, zajímavá expozice mobilního trampského muzea a trampskou píseň si můžete poslechnout na různých místech obce Horní Jelení od pátku až do neděle.
Festival trampských písní 2016
Festival trampských písní 2016
V letošním roce budeme pokračovat v tradiční festivalové formě – soutěžní. Závazným kritériem pro vystupující kapely je to, že festival se zaměřuje na klasickou, českou a slovenskou trampskou píseň. V reprodukci písní je také nutné dodržet pravidlo, že jedna z písní musí být složená do roku 1950. Tímto, někdy diskutovaným bodem, se snažíme motivovat kapely, aby pátraly po starých trampských písních, zprostředkovávaly je publiku a tím je oživovaly, přenášely na další trampské generace. Což je hlavní cíl festivalu.
Vystupující kapely prezentují písně ve dvou předkolech, z nichž jsou porotou a diváky vybrány ty nejlepší, postupující do večerního finále. Před půlnocí jsou pak vyhlašováni ti nejlepší z nejlepších.
Večerní finále je zpříjemněno vystoupením hostů festivalu – v letošním roce Vás můžeme nalákat na známé kapely Brzdaři Olomouc a Duo Blanice.
Festival trampských písní bude i v letošním roce doprovázen zajímavým programem. Příznivci trampské historie si u Rekreačního zařízení Radost v pátek odpoledne a v průběhu soboty budou moci prohlédnout nevšední expozici Mobilního trampského muzea.
Zájemcům budou k dispozici k nahlédnutí také archivy, které náš spolek spravuje - Archiv trampských písní a Archiv trampských osad.
Každoročně si účastníci festivalu odvážejí také hodnotné ceny z tomboly.
Letošní festival trampských písní v Horním Jelení tedy rozhodně nemůžete zmeškat a vezměte s sebou další kamarády, příznivce trampské písně, kteří třeba v Horním Jelení ještě nebyli.
Místo konání festivalu
Upozorňujeme na změnu místa konání sobotního festivalového dění – v roce 2016 se přehlídka kapel uskuteční v místním kině, které se nachází na okraji náměstí v Horním Jelení.
Páteční slavnostní zapálení festivalového ohně a ubytování účastníků festivalu probíhá jako vloni u rekreačního zařízení Radost v Horním Jelení.
POZOR! SOUTĚŽ O VSTUPENKY!
Pokud správně odpovíte na soutěžní otázku „Která hudební kapela vyhrála 1.místo na Festivalu trampských písní v Horním Jelení v roce 1991?“ a odpověď zašlete na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 13. května 2016, budete zařazeni do slosování o 2 vstupenky na letošní festival.
Všechna soutěžní pravidla pro kapely, harmonogram a další informace k festivalu lze vyčíst na stránkách www.kftp.cz či na Facebooku.
Těšíme se na Vás při poslechu trampských písní!              

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Kastelán  - Otázka   |95.82.149.xxx |09.04.2016 23:30:36
Bude hodnocení soutěžících zase závislé na hodnocení postarších konzervativních dědků, zamrzlých v muzice první republiky, nebo konečně festival bude o skutečné muzice, kterou žije dnešní tremping? Minulé ročníky mě dost zklamaly. Ne lidmi, kteří vystoupili, ale porotou. Nedivím se, že mladí dobří a chytří kluci, co umí hrát už příště nepřijedou. Je špatné vědět, že prostě zvítězit nemůžeš kvůli "tradici".

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib