gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.02.2017 Roudnický zámek ožije zpívajícími vypravěči (Vašek Müller )    PDF Tisk Email
Festivaly
(pomozte vybrat účinkující)
Písně s příběhem, to je výmluvný název nového hudebního festivalu. Poprvé se bude konat 26. a 27. května 2017, a zamýšlí dát šanci především mladým autorům.
“V krásném prostředí zámku v Roudnici nad Labem se v květnu 2017 představí špička české populární hudby, kterou spojuje jedno - v jejich písních se odehrávají příběhy. Smutné, veselé, dramatické i milostné - prostě takové, jaký je sám život,” zvou na první ročník pořadatelé.
Jiří Pavlica a Hradišťan
Jiří Pavlica a Hradišťan
archiv festivalu
Již oznámenými hvězdami jsou Hradišťan s primášem Jiřím Pavlicou, a za mladší generaci tvůrců písničkář Kittchen či brněnská kapela Květy. Spolu s nimi se představí i nadžánroví Martina Trchová a Petr Linhart. Iniciátor a hlavní hostitel, textař Michal Horáček, je všechny pozval, jak sám říká, “téměř k sobě domů”. Kromě nich ale chce dát šanci i mladým, méně známým, a třeba i začínajícím tvůrcům.
Výslednou podobu programu celého festivalu mohou ovlivnit i sami návštěvníci. Dramaturg konkurzu Milan Tesař ze 105 přihlášených kapel a písničkářů vybral a v pořadu Radia Proglas představil dvanáct semifinalistů:
Cermaque, Lee Banda, Půljablkoň, Rendez-fou, HerkyInspektor KluzóJarabáciKaspar Melichar, LakunaMirek KemelTranzan a Zhasni.
Šest nejúspěšnějších, kteří vzejdou z internetového hlasování na festivalovém webu se pak představí přímo na podiu v Roudnici nad Labem. Hlasovat můžete na webových stránkách festivalu do 3. března.
Zámek Roudnice nad labem
Zámek Roudnice nad labem
archiv festivalu
Všechny vybrané skupiny splnily základní podmínku, tedy autorské texty v českém jazyce a především naplnily heslo festivalu, tedy PÍSNĚ S PŘÍBĚHEM. "Festival pořádá jeden z našich předních textařů, takže důraz na originalitu textů byl logický” vysvětluje Milan Tesař. “Ale rád jsem šel ve výběru ještě dál a podtrhl ono "s příběhem". Propojit zajímavou hudbu se silným příběhem je poměrně náročná disciplína. Ale právě takové autory a takové texty hledáme."
Vybraní interpreti vystoupí na stejném místě jako headlineři festivalu. V jejich společnosti, a se stejně kvalitním ozvučením.
Pořadatelé pevně věří, že se jim podaří nejen založit novou tradici příjemné kulturní akce, ale především zviditelnit nové nadějné autory, a také alespoň trochu pomoci současné původní české písni navázat na její slavné předchůdce.
Festival Písně s příběhem
26. a 27. 5. 2017, zámek Roudnice nad Labem
http://pisnespribehem.cz/

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib