gototop
09.05.2017 Do Roudnice za příběhy a vypravěči (Vašek Müller)    Tisk
Festivaly
První ročník festivalu PÍSNĚ S PŘÍBĚHEM, který se bude konat 26. a 27. května 2017 na zámku v Roudnici nad Labem, zveřejňuje kompletní program a jména svých objevů.
“V krásném prostředí zámku v Roudnici nad Labem se v květnu 2017 představí špička české populární hudby, kterou spojuje jedno - v jejich písních se odehrávají příběhy. Smutné, veselé, dramatické i milostné - prostě takové, jaký je sám život,” zvou na první ročník pořadatelé.
Písně s příběhem
Písně s příběhem
K již dříve oznámené hvězdě úvodního ročníku, kterou je Hradišťan s primášem Jiřím Pavlicou, zavedeným písničkářům Martině Trchové a Petru Linhartovi, a osvědčeným zástupcům alternativní scény, kterou reprezentují brněnské trio Květy a maskovaný hudební “kuchař” Kittchen, přibyla jména, která vzešla z hlasování návštěvníků.
Z vybraných dvanácti semifinalistů hlasy příznivců zajistily místo v pátečním programu mezi Plzní a Prahou rozprostřené, šansonově-divadelní formaci Lakuna (kde za bicími sedí někdejší člen Čechomoru a George & Beatovens Martin Rychta), folklórně- “earthpopovým” Tranzan, a  mezigeneračnímu folkovému duu Půljablkoň, jehož název napovídá, že je jakousi minimalizovanou verzí letité a oblíbené skupiny Jablkoň.
Trojku sobotních jmen, která by rád festival více zviditelnil a představil novým posluchačům, pak tvoří folkoví Jarabáci (personálně propojení s minulostí skupin Traband či Neočekávaný dýchánek), swing-šansonoví jihlavští Rendez-fou, a folk-rockoví Lee Banda, jejichž zpěvačka Mija bývá přirovnávána k Lence Filipové. Iniciátor a hlavní hostitel, textař Michal Horáček, je všechny pozval, jak sám říká, “téměř k sobě domů”.
Základní myšlenkou celé přehlídky je podpora autorských písní, s texty v českém jazyce, naplňujících název, tedy PÍSNĚ S PŘÍBĚHEM. "Festival pořádá jeden z našich předních textařů, takže důraz na originalitu textů je asi logický” vysvětluje dramaturg Milan Tesař. “Ale rád jsem šel ve výběru ještě dál a podtrhl ono "s příběhem". Propojit zajímavou hudbu se silným příběhem je poměrně náročná disciplína.” Právě takové autory a takové texty má přehlídka ambici představovat.
Zámek Roudnice nad Labem
Zámek Roudnice nad Labem
archiv festivalu
Pořadatelé pevně věří, že se jim podaří zviditelnit nadějné autory, a také alespoň trochu pomoci současné původní české písni navázat na její slavné předchůdce. Kromě samotných vystoupení, také program zájemcům z řad návštěvníků nabídne workshopy, které na místě povedou přímo sami umělci - například Martina Trchová nebo Kittchen.
“Dvoudenní festival proběhne striktně mimo moji prezidentskou kampaň, a má podobu a cíle ryze umělecké,” zdůraznil iniciátor Michal Horáček. “Odehraje se na nádvoří roudnického zámku a cenu vítězům soutěžní části předá William Lobkowitz.” Jeho slova potvrzuje fakt, že nejde o jednorázovou akci, ale opravdu jen o první vykročení k události, která se v následujících letech chystá v tradici pokračovat.
Stránky festivalu se všemi informacemi:
http://pisnespribehem.cz/
Vstupenky zakoupíte zde:
https://goout.net/cs/listky/pisne-s-pribehem-2017/vqu/
Festival Písně s příběhem
Zámek Roudnice nad Labem, 26. - 27. 5. 2017

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Aleš   |89.163.144.xxx |09.05.2017 16:04:51
Fake news. Festival nebude.
Džexna   |Manager |09.05.2017 20:39:25
Bohužel, festival se letos neuskuteční. Viz aktualita: Festival Písně s příběhem se přesouvá na rok 2018 s prohlášením Michala Horáčka.http://www.folktime.cz/aktuality/8767-festival-pis ...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib