gototop
22.06.2017 Prázdniny v Třeboni začnou ještě jedním koncertem o týden dřív (Agentura Bárny)    Tisk
Festivaly
Ačkoli vždy vítá prázdniny, letos začne multižánrový festival Okolo Třeboně ještě jedním koncertem navíc, a to v týdenním předstihu už v pátek 23. června. Publikum se může těšit na unikátní spojení žánrů: beatová legenda, už šestatřicet let hrající kapela Keks, vystoupí na velkém pódiu v třeboňském zámeckém parku s Jihočeskou filharmonií a vzácným hostem – mladou českou mezzosopranistkou s rockovými kořeny Ester Pavlů.
Tato fúze populární kapely z tanečních zábav a TOP Girl (HOMEMADE)pornmobileklasiků bude jejich třetím společným koncertem. Předcházela mu vystoupení v Českých Budějovicích a v pražské Tipsport Aréně a obě měla obrovský úspěch, protože zvláště známé rockové balady jako Víš nebo Proč holky pláčou jsou za doprovodu smyčců silným a velmi působivým zážitkem.
O týden později se pak festival rozjede naplno den po dni od čtvrtka 29. června až do pondělí 3. července – každý večer se stane hudebním svátkem a pozoruhodným setkáním, při nichž může publikum zažít vzácné a neopakovatelné chvíle.
Okolo Třeboně 2017
Okolo Třeboně 2017
Ve čtvrtek v domě Štěpánka Netolického bude zahájena výstava fotek a plakátů 25. let festivalu Okolo Třeboně - s doposud nepublikovanými fotografiemi  významných hostů minulých ročníků (Jarek Nohavica, Chinaski, Kryštof, Tomáš Klus, Vlasta Redl, Karel Plíhal, Fleret, Žalman, Pavel Šporcl, Jan Budař, Jiří Suchý, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Vašek Koubek, Wabi Daněk, Buty a mnoho dalších.)
V Divadle J. K. Tyla vystoupí Divadlo Járy Cimrmana, které program festivalu Okolo Třeboně tradičně zahajuje a tentokrát lačnému publiku přiveze hru Afrika aneb Češi mezi lidožravci.
A pak začne tradiční festivalový maraton, letos rozdělený na několik větších koncertů. Vystoupí na nich Hradišťan s Vlastou Redlem, Václav NeckářJanem Spáleným a Radkem Pobořilem i Nezmaři se symfoniky z Českého rozhlasu.
Houpací kůň - finále 2017Houpací kůň - finále 2017
Sobota 1. července 2017 o 11. hodině dopolední u altánku v Třeboňském zámeckém parku
Zvláštní atmosféru bude mít svátečně pojatá neděle, kterou odpoledne ozdobí „komořinka“ a autorské písně kapely Cimbal Classic a večer dovede do finále Ondřej Havelka s orchestrem Melody Makers, takže zazní jazz, swing a taneční hudba ze 20., 30. a raných 40. let minulého století.
Hudební prázdniny budou jako každý rok pokračovat v Třeboni letními koncerty, podrobnosti jsou na  www.okolotrebone.cz.
17. 7. Václav Hudeček  s komorním orchestrem Musica Lucis Praga: Čtvero ročních období A. Vivaldiho
19. 7. Ester Pavlů – pěvecký recitál
27. 7. Bratři Ebenové
28. 7. Xavier Baumaxa
8.-10. 9. Zavírání plavecké sezony
13. 12. Radůza
Kompletní průvodce festivalem Okolo Třeboně 2017
Kdo, kdy, kde ... zkrátka všechny informace na jednom místě

Sdílet na...
Kam dál?

» Festival Okolo Třeboně bude letos delší (Agentura Bárny)

» Neúplně kolem dokola Okolo Třeboně (Miloš Keller)

» Plaveckou sezónu v Třeboni uzavřou dva koncerty a slavnost retroplavek (Okolo Třeboně)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib