gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

15.07.2005 Strašlivá podívaná aneb Krtecek pro Tomáše (Džexna)    PDF Tisk Email
Folk v TV

Vždy, když plzeňskou Strašlivou podívanou vidím v nějaké soutěži, říkám si, proč ještě soutěží. Vždyť tahle kapela už může být ozdobou hlavních programů i těch nejprestižnějších festivalů. Kapelníka Petra Merxbauera jsem se  před předáváním Krtečků zeptala:

Po kolikáté jste se přihlásili do konkursu a proč se hlásíte?

To ani nevím pokolikáté, ale vybraní jsme byli do soutěže o Krtky počtvrté. A proč se kapela hlásí? Protože chce Krtka dostat na svou zahrádku. Protože to je ceněná trofej a hrát na Zahradě je výborná příležitost, jak si zahrát před velkým množstvím lidí. A to chceme.

Jak jste zisk Krtečka oslavili?

foto: Ivan Krejza Bllemby ©

Strašlivka na scéně v Amfiteátru

foto: Ivan Krejza Bllemby ©

Oslavili jsme jej tak akorát. Samozřejmě, šumivé víno, poseděli jsme si, příjemné to bylo, hlava mě nebolela. Jsem spokojený.

Kdy jste začali věřit, že by to letos mohlo vyjít?

Já se musím přiznat, že jsem tomu letos moc nevěřil. Když jsme sešli z podia, říkal jsem si: Nevím, nevím. Já tomu nevěřil, spoluhráči říkali, že věřili.

Podle čeho jsi tak usuzoval? Reakce publika, vnitřní pocit?

Po soutěžním vystoupeni jsem měl osobní pocit, ze jsme posluchače nezasáhli tak, jak bych si přál. Ta správná bouřlivá reakce z hlediště přišla až po závěrečném Hodokvasu, a tak jsem byl na pochybách. Ale naštěstí jsem se mýlil!

Jak jste vybírali soutěžní repertoár?

Volba byla poměrně jasná. Chtěli jsme vybrat písničky rychlé, které získají lidi, osloví je, jen jedinou jsme dali takovou romantičtější. A chtěli jsme ukázat něco z novinek. Dali jsme tam dvě písničky z naší nové desky Čarovné bylinky, a pak osvědčené kusy jako Vavřeneček a Hodokvas.

Mluvíš o nové desce. Kdy vyšla?

CD Čarovné bylinky vyšlo před necelými čtrnácti dny po velkém úsilí. Ale už se jich docela dost prodalo, tak jsme spokojeni.

Desku jste vydali, pokřtili a jakou reklamu jste jí udělali?

Například jsem udělal s Houbákem rozhovor do FOLKtime, bannery budou na FT i na Ifolku.

Poslali jste ji i rádiím?

Ano, už ji má rádio Proglas, Český rozhlas Sever, a teď ji pošleme do Karolíny, to je naše domácí rádio i do dalších rádií. Měli jsme jich tu málo.

Před nějakým časem jste v sestavě vyměnili kytaristu...

On se vyměnil sám. Náš dlouholetý kamarád a spoluhráč Tomáš Píža se z osobních důvodů rozhodl, že množství hraní převyšuje jeho možnosti, takže ve velké pohodě odešel. Po nesnadném hledání jsme si za něj našli náhradu, už půl roku s námi hraje Tomáš Hlavsa.

Ty jsi říkal, že Tomáš Hlavsa chtěl vyhrát Krtečka?

Tomáš chtěl vyhrát Trampskou Portu, protože my už Portu máme a on ji chtěl taky. A teď má Krtečka.

A co s Krtečkem uděláte?

Určitě se o něj nějaký dravec přihlásí, že ho bude chtít doma hejčkat. Podezřívám Tomáše, že bude první na řadě, protože doma ještě žádnou takovou trofej nemá.

Sledoval jsi program Zahrady? Co se ti líbilo?

Musím se přiznat, že letos jsem Zahradu pojal spíše odpočinkově a kromě vlastního hraní jsem se coural po okolních lesích. Ale kdo se mi tu líbil, byl Oskar Petr a Fabrika Akustika. Vynikající! Znamenitě jsem si pochutnal.

A kde letos v létě můžeme Strašlivou podívanou slyšet?

Teď budeme mít takovou malinkou pauzičku, až na konci července hrajeme v Bečově nad Teplou, kde je krásný hrad. Léto je pro nás období, kdy jezdíme se šermíři na různé hrady. V srpnu jich pár objedeme, jedeme také do Telče, kam se moc těšíme. Budeme v Českém Krumlově, a na konci prázdnin je krásný festiválek Folková Ohře na Horním hradě nad Ohří. Určitě se o něm bude na FT psát. Všechny informace jsou na našem webu http://www.straslivapodivana.cz/ .

Petře, ještě jednou blahopřeji Strašlivé podívané k diváckému úspěchu, ať Krteček vaší zahrádce prospívá a děkuji za rozhovor. 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib