gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.11.2013 Výroční koncert Marien v Pardubicích (Ivan Kurtev)    PDF Tisk Email
PR
Již tradičně v druhé půli podzimu rozezní pardubický Dům hudby folková hudba. Výroční koncert domácí skupiny Marien se uskuteční 9. 11. od 19:00 za doprovodu Pěveckého sboru Gymnázia Žamberk Corale. Koncert nabídne klasický repertoár obou těles i originální spojení, proto bude představení zaznamenávat Český rozhlas.
Pěvecký sbor Corale byl založen v roce 1992 při Gymnáziu Žamberk. Sbor vede již od jeho založení Iva Mimrová. V současné době mají Corale 52 aktivních členů, mezi které patří jak současní tak bývalí studenti gymnázia. Název sboru je slovní hříčkou.
Výroční koncert
Výroční koncert
Slovo corale v italském hudebním názvosloví znamená sborově, ale může rovněž symbolizovat korále navlečené na šňůrce, podobně jako lidi, které spojuje láska k muzice. Repertoár sboru zahrnuje vánoční koledy, spirituály, klasiku, lidové písně, folk, jazz, muzikálové melodie a úpravy písní z populární hudby. Vedlejším projektem sboru je rockové oratorium Eversmiling Liberty, mají za sebou vystoupení i v zámoří a spolupracovali s mnoha známými skupinami, například Hradišťanem nebo Nezmary. "Na Coralích se nám líbí jejich živelnost a žánrová nespoutanost, není to úplně klasický sbor, je to především báječná parta zpívajících lidí a tu pozitivní energii dokáží okamžitě přenést na posluchače. Mají hodně nevšední repertoár a je nám ctí, že zaranžovali i některé písně Marien. Nejen to je pro nás dobrým důvodem, abychom je pozvali do Pardubic a představili našemu publiku…" říká o sboru Víťa Troníček.
Mezi členy sboru Corale patří i Zuzana Mimrová, která je zároveň i zpěvačkou skupiny Marien a společné vystoupení se tedy samo nabízí. Na jevišti se však nepotkají poprvé. Poprvé Corale doprovodily Marien při koncertu v zcela zaplněném Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově. „Myslím, že některé chvíle v životě jsou prostě nezapomenutelné... Jsou to přesně ty chvíle, pro které stojí za to přijít na zkoušku na koncert a věnovat se společně dobré věci. Jsem ráda, že si můžeme společně s Marien ještě jednou zopakovat tu nádhernou atmosféru…“ říká sbormistr a zakladatelka sboru Iva Mimrová.
Výroční koncert je pro skupinu velkým svátkem, i pro letošní koncert si proto připravili hned několik zbrusu nových písní. O výjimečnosti spojení pěveckého sboru Corale a folkové skupiny Marien svědčí i zájem Českého rozhlasu, který z koncertu bude pořizovat živou zvukovou nahrávku pro své vysílání.
Nezapomeňte tedy 9.11.2013 v 19:00, Dům hudby Pardubice. Vstupenky lze získat v předprodejní síti Ticketportal.
play
play

Sdílet na...
Kam dál?

» Folkové chvojení jako důkaz... (Víťa Troníček)

» Venku zuřil podzim (Tomáš Pohl)

» Skupina Marien představí v Pardubicích novou zpěvačku (Pavla Hartmanová)

» Prosincový Večer S: Marien a Večerní eSo (Jarda Hnízdil & Václav Koblenc)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib