gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.04.2014 DRUHÁ TRÁVA A MARIEN CHYSTAJÍ SPOLEČNÝ KONCERT! (Folk Žije!)    PDF Tisk Email
PR
Agentura FOLK ŽIJE! a pardubická folková skupina Marien pokračují ve svém úspěšném tažení v rámci svého projektu FOLK ŽIJE! Po nedávné Pardubické folkové noci, se bude konat další z tradičních akcí, tentokrát v Kostěnicích na Pardubicku. Na druhý dubnový pátek - 11.4. se připravuje dvojkoncert Roberta Křesťana s Druhou trávou a skupiny Marien. Kulturní dům v Kostěnicích má navíc výbornou akustiku, což slibuje výborný hudební zážitek.

Dnes již tradiční akce se koná potřetí na přání místní firmy CZ PLAST, u příležitosti výročí jejího založení. V doprovodu skupiny Marien zde již koncertoval Pavel Žalman Lohonka i Spiritual kvintet.

Druhá tráva & Marien
Druhá tráva & Marien
Koncert na přání

"Právě tady v Kostěnicích vznikl projekt Koncert na přání. Je zajímavý tím, že výběr interpreta, místo i čas představení si vybírá hlavní partner. V minulém roce místní sál podařilo naplnit do poslední židle. O tom svědčí i zájem Českého rozhlasu, který letos bude z koncertu pořizovat zvukovou nahrávku pro své vysílání," říká Ivan Kurtev producent představení. "Největší radost však máme z navázání hlubší spolupráce s nadací DOBRÝ ANDĚL. Je to dobře vymyšlený transparentní systém kterému věříme a podporujeme jej..." doplňuje pořadatel.

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Kapela se hned po svém vzniku zařadila mezi špičky na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku se věnuje více stylům. Posluchači se mohou těšit na léty prověřené hity kapely Druhá tráva.

"Jsme kapela, která napřed točí desku, z níž potom vybírá písničky na koncerty. Takže nové songy hrajeme vždy až po nových nahrávkách. Z každého našeho alba se vždy dvě nebo tři písničky uchytí. Ne třeba tak jako Panenka a Telegraph Road, ale rozhodně posunují koncert dopředu, vysvětluje Robert Křesťan, který má na Pardubicko živé vzpomínky. "Ještě z osmdesátých let si pamatuji na krásné trampské bály pardubické Stopy u Kulaté báby, nebo jsou to jenom vzpomínky na mládí? V každém případě jsou nezapomenutelné," usmívá se Robert.

Koncert skupiny je zařazen do kalendáře akcí projektu FOLK ŽIJE! a koná se 11.4.2014 v 19:00 v Kulturním domě Kostěnice. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v síti Ticketportal, nebo na obecním úřadě v Kostěnicích.

.
.
Pozvánka Českého rozhlasu

Pozvánka Víti Troníčka

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 5
 6 7 8 9
131419
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib