gototop
06.08.2012 Monty a Nekapela v Lucii (Pavla Hartmanová)    Tisk
Reportáže
Do Hradce Králové dorazil 29. 7. 2012 folkový zpěvák Monty se svou Nekapelou a předvedl své tradiční vystoupení plné vtipu a hodně velké energie. Po dvaceti dvou letech se Country Club Lucie v Hradci Králové otevřel i v neděli a to kvůli folkovým večerům v rámci cyklu FOLK ŽIJE V LUCII!, které pořádají lidé kolem projektu Folk žije! Původně se folkové večery odehrávaly ve čtvrtek, ale kvůli častým omluvám diváků: „Už něco mám a nedorazím,“ se přesunuly na neděli. A podle skoro zaplněného sálu to byl určitě dobrý tah. Monty není žádným nováčkem na hudební scéně. Od mala hraje na kytaru. Vyzkoušel si jak tu akustickou tak elektrickou. Byl členem rockové kapely, ale vrátil se na sólovou dráhu a podle ohlasu diváků a vyhraných cen, udělal jen dobře. Zúčastnil se mezinárodního finále v Ústí nad Labem a upoutal pozornost na největším folkovém festivalu v ČR – Zahrada.
Monty a Nekapela v Lucii
Monty a Nekapela v Lucii
foto: Ivan Bllemby Krejza
Jak jsem psala výše, do Hradce s ním přijela i jeho Nekapela, která je tvořena Zuzkou Mimrovou z olomoucké Bujabézy a Milanem Šánou z Koňaboje. Zuzka není v kapele jen pro estetický dojem, ale její zvučný hlas pěkně ladil ve vokálech. Milan je kluk pro všechno, během večera vystřídal snad čtyři nástroje a ještě jamoval na bedýnce od pomerančů. Z jejich repertoáru zazněly během hodiny a půl písničky jak s vážnou tematikou, například vzpomínka na oběti holocaustu, texty inspirované rodinnými a vztahovými starostmi a slastmi, tak i tzv. dětské humorné písničky o lučním koníkovi a šnekovi.
Podtrženo sečteno se nedělní večer vydařil. Smích a dobrá hudba omlazuje a Monty se svým doprovodem se ukázal jako dobrý léčitel. Je velkou studnicí vtipných historek a zajímavých písniček.
Každou další poslední neděli v měsíci bude v Lucii otevřeno a bude se zpívat, ať je nás příště ještě víc. Na konci srpna se můžete těšit na moravskou kapelu Alibaba, která se ve své hudbě inspirovala starým swingem a blues, a Trio Jiřího Holoubka ze Spiritual kvintetu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Plnoleté Vítání jara v Nížkovicích (Vladimír Béďa Halm)

» Folkové chvojení jako důkaz... (Víťa Troníček)

» Brno v létě rozezní Festival ve středu (FOLKtime.cz)

» Spirituál kvintet a Marien na zámku (Ivan Kurtev)

» Folk (navzdory interpretům) žije (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib