gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.02.2014 Monty v královéhradeckém Country clubu Lucie (Jana Štěpánková)    PDF Tisk Email
Reportáže
Po lednové odmlce v královéhradeckém Country clubu Lucie odstartoval  II. ročník  nedělních koncertů projektu Folku žije!. Večer 9.února patřil nepřehlédnutelnému a nepřeslechnutelnému písničkáři Montymu. Přestože  několik televizních kanálů současně nabízelo klání zimní olympiády, Monty s Milanem Šánou (housle, mandolína) dokázali přilákat dostatek diváků. (Téměř stejný počet jako Fleret, který vystupoval v klubu o den dříve).
Monty
Monty
Foto: Petr Svoboda
Vystoupení Montyho bylo tentokrát řekněme umírněnější, než-li bývá obvykle, zřejmě díky Českému rozhlasu Hradec Králové, který se svým přenosovým vozem pořizoval záznam z Montyho koncertu. Tím nechci říct, že by se jindy během Montyho koncertů děla nějaká zvěrstva, ale přeci jen, kdo Montyho někdy slyšel, dá mi za pravdu, že se objevují různé jadrné výrazy zvláště mezi jednotlivými písněmi. Nelze též pominout i Montyho schopnost vtáhnout publikum v sále do děje svých písní. V průběhu koncertu si najednou všimnete, že neexistuje jeviště a hlediště, ale že obě dvě místa tvoří jeden celek s ohromnou atmosférou. Ne každý má takový dar komunikovat s publikem. A ve chvíli, kdy se přestalo nahrávat, navíc jakoby se otevřelo stavidlo… a Monty povolil opratě slovním prupovídkám.
Publikum se velmi dobře bavilo a u některých písní se neváhalo zapojit doprovodným zpěvem, jako třeba v písni o šnekovi. Smích se ze sálu ozýval např. u písně Tuli-pán, nebo Dopisy. Troufám si tvrdit, že díky druhé jmenované skladbě se zvýšila návštěvnost ostravské zoologické zahrady. Spoustu posluchačů určitě zajímá, které že to jsou ty opice, co  házejí ony předměty…

Milan Šána
Milan Šána
Foto: Petr Svoboda

Naproti tomu zazněly i písně, z kterých mrazilo v zádech…, např. píseň Bráchovi nebo Na konci. Diváci si v závěru koncertu vytleskali několik přídavků a poté opouštěli sál s úsměvy na tvářích. Montyho skvěle doplňoval na housle a mandolínu ve východních Čechách známý Milan Šána (Dříve hrál s kapelou Pročne a dnes s Koňabojem.) Večer provázel slovem Víťa Troníček, který pro tento večer vystřídal na moderátorském postu Václava Součka.
Záznam Montyho koncertu si budete moct poslechnout v rámci společného vysílání Studia Noc na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu ve středu 26. února po 20. hodině.

Sdílet na...
Kam dál?

» Projděte se 2. Folkovou pasáží již tento víkend (FOLKtime.cz)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

» Veřejná nahrávka Koncertu Studia Noc – Epy de Mye ()

» Tři chlapi v ... klubech (Školník)

» Střelické strunobraní pojedenácté a zase jinak! (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib