gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.08.2010 Janouškovo Ústí alias Muzikanti v Cakli (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Už po pětadvacáté se setkávají muzikanti, které si každoročně zve Slávek Janoušek, tentokrát do romantického prostředí turistického areálu v Cakli, vždy vpředvečer Staročeské oustecké pouti. Program je dvoudenní a snaží se zahrnout i mimohudební aktivity, které nabízí místní areál.

V pátek 13. srpna v 19:30 hodin zahájí program skupina Prsten z Plzně, dále vystoupí Petra Šany Šanclová & Luboš Javůrek, duo famózní instrumentalistky Šany s dávným zakladatelem skupiny Bokomara, následovat bude právě skupina Bokomara, poté folk&countryová dáma, zpěvačka působící už od poloviny 80. let na naší scéně, dlouholetá členka Žalmanova spolu či Nezmarů, dnes s vlastním projektem, repertoárem i skupinou - Pavlína Jíšová a Přátelé. Závěr večera bude patřit skupině Pozdní sběr z Brna inklinující k jižanskému rocku, která zahraje i taneční set, dokud bude mít publikum chuť na tanečky.

V sobotu 14. srpna od 9:30 hodin se můžete zúčastnit dětského dne Cesta do pohádky, součástí bude výlet údolím Tiché Orlice na hrad Lanšperk, odpoledne proběhnou soutěže o ceny a využijeme místní atrakce: horolezecká stěna, půjčování lodiček, kol, kolečkových bruslí atd.

Od 18 hodin na pódiu pod tee-pee vystoupí pražská folková skupina Jarabáci, kombinující violoncella a dechové nástroje, písničkářka a herečka Jana Šteflíčková, Kanaďan Edward Powell & Carmen Parra kombinující hudbu indiánskou a hudbu středního Východu, domácí Slávek Janoušek & Luboš Vondrák. Hlavní čas bude patřit nad žánry rozkročené, originální a nezaměnitelné skupině Jablkoň. Zazpívat si známé hity budete moci s jednou z nejstarších countryových skupin u nás, se skupinou Rangers a frontmanem Janem Vančurou. A podobně jako loni s výukou skotských tanců přijde dudák David the Piper, takže opět kilty sebou, abyste si mohli do sytosti zatančit a zaskákat.

A ještě důležitá informace pro návštěvníky: Možnost stanování je v kempu na louce v areálu. Janouškovo Ústí – 13. a 14. srpna 2010, areál aktivní turistiky Cakle, Ústí nad Orlicí-Staré Oldřichovice – opravdu příjemně strávený víkend. Bližší informace www.slavekjanousek.cz.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib