gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.05.2012 Střelické strunobraní aneb výběr z bobulí v rodinném kruhu (Ondřej Machát)    PDF Tisk Email
PR
Ve dnech 15. a 16.6. 2012 se ve Střelicích u Brna koná již po desáté festival nazývaný Střelické strunobraní. Jedná se o odrůdovou přehlídku kapel vybíraných napříč žánry, i když upřímně řečeno, festival vyšel původně z country-folkové dramaturgie. Ta se ale postupně rozevřela i jiným odvětvím muziky, jako je například ethno, blues, alternativa, rocku, funky a další.
strelice2012_poster
strelice2012_poster


V letošním jubilejním roce jsme se rozhodli pozvat kapely, se kterými nám bylo za uplynulá léta dobře. Bohužel ne všechny oslovené zahrají.“ říká hlavní organizátor Josef Machát a dodává: „Pochopitelně ale, jak je ostatně naší tradicí, necháme ochutnat posluchače i nové kapely a styly hudby, které u nás nikdy nezahrály.“

Festival bude zahájen v pátek 15.6. 2012 v 19:00 na scéně Radia FOLK. Objeví se na ní jihlavská Honzíkova cesta, žánrově nevyzpytatelné Šantré, dnes už beatfolková Epy De Mye, mladá Bujabéza a řádivý Hromosvod z Prahy.

Hlavní a nejnabitější program na návštěvníky ale čeká v sobotu 16.6. Ve 13:00 souběžně startuje prodejní Jarmark řemesel, Divadelní scéna pro děti a pochopitelně scéna hudební – KORUNOVAČNÍ. V minulosti byla tato scéna soutěžní, při výročí si tedy představíme postupně její vítěze a účastníky. Hrát bude kapela Ibatak a Omičtí Bardi, brněnská Bakama, Pocity a nesmíme zapomenout na přažskou RíRu hrající irskou muziku.  

Snažíme se připravovat rodinný festival určený opravdu všem. Nesporným důkazem toho je mimo jiné bezbariérový přístup, místnost pro kojení, nekuřácké hlediště, stanové městečko, dětské hřiště, či výše vstupného. Jediný komu je přístup z bezpečnostních důvodů odepřen jsou domácí mazlíčci = zvířata všeho druhu.“

Těsně před hlavním večerním programem udělí pořadatelé čestné Doživotní vstupenky lidem, kteří se podle jejich názoru zasluhují o rozvoj a propagaci muziky malých žánrů. Pak už první hudební číslo Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek odstartují hudební scénu – VÝBĚR Z BOBULÍ. Po nich se na podiu postupně vystřídá valašská Tabáskova partyja, temperamentní africké rytmy bubnující Spálený sušenky, hlavní host Strunobraní kapela ČANKIŠOU, ostravská Acoustic Irish, neokoukané Karpatské horké ze Slovenska a hradrocková skupina Quanti Minoris.

Festival je nekomerční, pořadatelé pracují bez nároku na odměnu, neklademe si za cíl zisk ale dobrý pocit návštěvníka a muzikantů, nabízíme ryze moravské produkty jako víno, domácí pochutiny ze zabíjačky a pálenky.“ říká Josef Machát a dodává: „Věříme, že přirozená domácí atmosféra, nabitý program a dobré občerstvení Vás přilákají 15. a 16.6. do Střelic u Brna, nebo alespoň na naše webové stránky www.strelickestrunobrani.cz“ přeje si Josef Machát.

Festival Střelické strunobraní je pořádán ve dnech 15. a 16.6. 2012 Sdružením občanů pro kulturu – Sešlost.

Sdílet na...
Kam dál?

» Výběr z hroznů ve Střelicích (Lucie Přikrylová)

» Střelické strunobraní pojedenácté a zase jinak! (FOLKtime.cz)

» Střelice rozpálené i promoklé (Lucie Přikrylová)

» Jak Střelické strunobraní oslavilo kulatiny (Lucie Přikrylová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib