gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.04.2018 Koncert, který se nekonal. (Michal Jupp Konečný)    PDF Tisk Email
Nápady a otazníky
Myslím, že Michal Tučný je nejvýznamnější osobností české country hudby. A věřím, že i většina hudebních posluchačů je podobného názoru. Dokonce i těch, kteří by si o tuzemskou country ani neopřeli kolo.
Třiadvacet let od jeho smrti na tom nemohlo moc změnit. Vedeni láskyplným vztahem se rozhodli pořadatelé z agentury KyNo uspořádat vzpomínkový koncert. V Lucerně. Po celou dobu příprav mi vše připadalo takové trochu utajené. Plakátek s textem MICHAL TUČNÝ a Přátelé & Rattlesnake Annie moc nevypovídal, a stálo mě dost hledání, než jsem se dozvěděl, kdo jsou ti a Přátelé s velkým P. František Nedvěd, Tomáš Linka, Věra Martinová, Míša Tučná, Ondřej Ruml a Kateřina Marie Tichá. A Anička Chřestýšová.
Prostě vzpomínkový koncert. Lucerna je na takovou příležitost důstojné místo. Dávní návštěvníci lochotínských Port si na Annie pamatují a bylo to zjevení. Při pozdějších návštěvách už byla tak nějak přiřazena k Michalovi a také ji poznávali jen návštěvníci Country stodol v Hošticích, které už také zavál čas. Je dost pravděpodobné, že lidé pod padesát o Aničce Chřestýšové nikdy neslyšeli.
Zrušeno!
Zrušeno!
Třiadvacet let je jedna generace. V té další už možná Michal a spol. nezapustil takové kořeny. A taky za ty roky už všichni vydavatelé i radia vybagrovali Michalův odkaz až na podloží.
Koncert se chystal na 26. duben a už od prosince byly vstupenky v předprodeji. V polovině dubna se objevil oznam, že koncert je zrušen. Někde v médiích se uváděly technické důvody, jinde slabý předprodej a korunu všemu nasadil redaktor z Novinek.cz titulkem „O Michala Tučného už není zájem“.
Přemýšlím, co způsobilo ten „nezájem“. Možná měli pořadatelé s Lucernou velké oči. Přecenili i další věci: koncert s nápisem MICHAL TUČNÝ bez Michala Tučného s cenou vstupenek začínající na 1490 korunách. Spíš ale podcenili propagaci; pořádná informovanost nastala, až když byl koncert zrušen. (Ale tak je to s novináři obvyklé: když je průšvih, dokážou zabrat.)
Jen zmařená příležitost, žádný horor se nekonal. Ale zamrzí to, jednak směrem k Michalovu odkazu a pověsti, ale hlavně kvůli pohledu veřejnosti na žánr: Podívejte na ten folk a country, když ani ty největší hvězdy nedokážou…

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib